Belediye Meclisi’nin 2017 yılı Mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün başkanlığında yapıldı.

22 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda yoklama yapıldı. Ogün Meroğlu, Kenan Kellerbağı ve Ahmet Yabacıoğlu’nun mazeret dilekçelerinin onaylandığı toplantıda daha sonra ise CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel “Nasıl bir Çorum’da yaşamak istediği veya istemediğine” yönelik bir konuşma yaptı.

Düvenci Belediyesi düğün salonunun tefrişatı için destek istemesi ile ilgili madde ile başlayan toplantıda Evsel Katı Atık ücretinde düzenleme ve Emniyet Müdürlüğü Şehir Güvenliği Sistemi Merkezi için yapılacak çalışmalara destek verilmesi de ele alınırken, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısı ve İmar Komisyonu’nun 18 raporu da görüşülerek karara bağlandı.

EVSEL KATI ATIK ÜCRETİNE AYAR

Toplantıda ikinci gündem maddesi olarak Tarife Komisyonu’nun Evsel Katı Atık ücretinde düzenleme yapılmasıyla ilgili raporu ele alındı. Başkan Külcü kahvehane, çay ocağı ve restoranları ilgilendiren bir durum olduğunu, kent içinde bu tür işyerlerinin yoğun müşterisi olduğunu, kentin dışına doğru dağılan işyerlerinde ise müşterinin az olması sebebiyle bir düzenleme ihtiyacı doğduğunu açıkladı. Adaletsizlik olmaması için komisyonun bu tür bir düzenleme yaptığını sözlerine eklerken, komisyonun raporu aynen kabul edildi.

TAŞINMAZ ALINACAK

Toplantıda üçüncü gündem maddesi olarak Çepni Mahallesi’nde Ulumezar’ın kuzeyi, İnkılap İlkokulu’nun güneyinde kalan bölgede 3 parselde taşınmaz satın alınması görüşüldü. Başkan Külcü imar planı yapılan bölgelerde kalan küçük parsellerin zaman zaman Belediye tarafından satın alınabildiğini belirterek bu maddenin de bununla ilgili olduğunu söyledi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yazılı oybirliğiyle kabul edildi.

İTİRAZA RED

Daha sonra Belediye Meclisi’nin 6 Şubat 2017 tarih ve 23 sayılı kararıyla onaylanan plan değişikliğine yapılan iki itiraz ele alındı. Eski atış alanının bulunduğu bölgedeki itirazlardan birinin vatandaş tarafından diğerinin ise okul talebinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul yeri işaretlendiğini bilmemesi nedeniyle yaptığını söyleyen Başkan Külcü itirazların reddedilmesi yönündeki yazıyı oya sundu.

AQUA PARK YAPILACAK

Çorum Belediyesi tarafından Çimento Fabrikası yakınına yapılması planlanan Aquapark ile ilgili plan değişikliği hakkındaki İmar Komisyonu’nun raporu da Mart ayı toplantısında ele alındı. Bahçelievler Mahallesi 171 ada ve 56 numaralı parselde bulunan alandaki plan değişikliği hakkında üyelere bilgi veren Başkan Külcü, Çimento Fabrikası ile görüşerek bölgede bir Aquapark yapmayı planladıklarını söyledi. Külcü, Çorum’un ihtiyaç duyduğu yerlerden biri olan Aquapark’ın kapalı yapılacağını da söyledi. Plan değişikliğiyle ilgili madde kabul edildi.

Yaydiğin mevkiinde Ahi Evran Kooperatifi ile Zanaatkarlar Kooperatifi tarafından kurulacak olan sitelerle ilgili plan değişikliklerinin onaylandığı Belediye Meclisi’nde daha sonra sırasıyla Kadıkırı’ndaki akaryakıt istasyonu ve tesisler ile Gülabibey’deki 2430 ada ve 41 nolu parseldeki yoldaki teknik plan değişikliği hakkındaki raporlar görüşülerek kabul edildi.

Daha sonra Karaca Köyü’nde et entegre tesisi olarak işaretli olan ancak yapımından vazgeçilen alanda İl Özel İdaresi’nin kuracağı asfalt plenti için yapılan imar değişikliğinin onaylandığı Belediye Meclisi’nde Çepni Mahallesi’ndeki bir döner kavşağın kapanması nedeniyle plan değişikliği, Burunçiftlik bölgesinde Belediye ve Milli Emlak’a ait imalathane işaretli alanların ticaret alanına çevrilmesi hakkındaki plan değişikliği hakkındaki raporlar görüşülerek onaylandı.

YENİ HUZUREVİNİN KAPASİTESİ ARTTI

Çorum Belediye Meclisi’nde daha sonra ilimize yeni yapılacak olan huzurevinin kapasitesinin artırılması için ek kat verilmesine yönelik plan değişikliği görüşülerek onaylandı. Toplantıda İmar Komisyonu’nun raporu okundu. Başkan Külcü de Gülabibey Mahallesi 4672 ada 1 numaralı parselde yapılacak yeni Huzurevi için bir imar çalışması yapıldığını, tip projeye uygun hale gelmesi için bu düzenlemeyi getirdiklerini, ayrıca yeni düzenlemede huzurevinin kapasite artırımına uygun hale geleceğini vurguladı. Gündem maddesi komisyonun raporu doğrultusunda onaylandı.

Tepecik’de yol genişletmesi, Gülabibey Mahallesi’ndeki Müftü Evi işaretli alanın konut alanı olarak imar planında değiştirilmesi ve Kuşsaray Köyü’ndeki akaryakıt istasyonuyla ilgili plan değişikliğinin onaylandığı toplantıda Yavruturna, Gülabibey, Karaçekili ve Ulukavak Mahallesi’ndeki plan değişiklikleri ile ilgili maddeler de komisyon raporu doğrultusunda reddedildi.

YOL GENİŞLEDİ

Toplantıda son gündem maddesi olarak ise Devane bölgesi yakınında Ulumezar ile Hıdırlık Mezarlığı arasında bulunan yolun 20 metre olan genişliğinin 30 metreye çıkarılması görüşülerek onaylandı. Konut projesi ile birlikte Kent Park’ın da yapılacağı bölgede iki yolda genişleme planladıklarını söyleyen Külcü, ana yolun 20 metreden 30 metreye, diğer yolun ise 12 metreden 15 metreye çıkarılacağını vurguladı. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim