Çorum Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve projeye emeği geçen birim sorumluları katıldı.

Proje açılışı nedeniyle bir konuşma yapan Prof.Dr. Reha Metin Alkan, 2015 yılında belediye ile birlikte bir protokol imzaladıklarını belirterek her ilde bir üniversite bulunduğunu ve bu üniversitelerin amacının bilimsel faaliyetler olduğu kadar üniversitelerde bulunan beyin gücü ve ARGE’nin üretime dönüştürülmesi bunun da toplumun faydasına dönüştürülmesi olduğunu belirtti.

Belediyeye ve ile hizmet olarak dönüşecek olan çalışmalar varsa bu ve benzeri çalışmaları işbirliği ile yaptıklarını belirten Alkan, “Belediye rutin işlerin ilerisine geçen sosyal belediyeciliği de yapan bir belediyecilik anlayışına dönüşmüş durumda bu konuda belediyeye teşekkür ediyoruz. Şimdi üniversitemizde 800 civarında hocamız var. Bu kamu kurumları için de büyük bir fırsat. Bu Çorum’un 800 tane akademik danışmanı var demek bu potansiyelin kullanılması taraftarıyız. Kırmızı plakalı siyah camlı üniversite hocalarından bu halkın derdi ile dertlenen kişiler olunması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de konuşmasında, Çorum'un problemlerinin çözümü, sosyal kültürel hayatın geliştirilmesi, hemşerilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi ve benzeri amaçlarla Hitit Üniversitesi ile bir protokol imzaladıklarını belirterek, “Çorum İçin Bir Projem Var” ortak çalışmasının 4. Döneminde olduklarını kaydetti. Üniversiteyle birlikte gerçekleştirilen bu uygulamayı belediye birimlerinden Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nün yürüttüğünü anlatan Gül, 2015 yılında, 19 proje başvurusu yapıldığını ve bunun 4 tanesine sözleşme imzalandığını 3 tanesinin tamamlandığını, 2016 yılında 9 proje başvurusu yapıldığını bunların da 3 tanesine sözleşme imzalanıp 1 tanesinin tamamlandığını dile getirdi.

2017 yılında ise 8 proje başvurusu yapıldığını belirten Başkan Gül, “Bunlardan 3 tanesine sözleşme imzaladık. 1 tanesi tamamlandı. 2 tanesi ise devam eden bir proje. İnşallah onları da kısa sürede tamamlayacağız. Toplamda 10 akademisyen ile sözleşme imzalamış olduk. 5 proje tamamlandı. 3 projemiz devam ediyor. 2 projemizin de akademisyenlerimizin talepleri doğrultusunda sözleşmesi de feshedildi. Komisyonlarda toplamda 15 kişi yer almış ve uzun bir çalışmanın ardından desteklenecek projeler belirlendi.

Bugüne kadar kabul edilen projelerimize 85 bin 267 TL’lik desteğimiz oldu. Uygulamamızın 4. döneminde ise 14 proje başvurusu var. ilgili ekiplerimiz, uzmanlarımız talep edilen projelerle ilgili değerlendirmelerini yaptılar ve 9 projenin desteklenmesinin uygun olduğu kanaatine vardılar. Destekleyeceğimiz projeler daha çok kültür, edebiyat ve sosyal hizmetlerle ve al yapı – çevre sağlığıyla ilgili projeler.

Biz desteklemeyi uygun bulduğumuz 9 proje için 121 bin 380 TL’lik bir mali destek sağlayacağız. Toplamda 206 647 TL “Çorum İçin Bir Projem Var” çalışmasına harcamış olacağız” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim