Çorum Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan ve Çorum’un muhtelif yerlerinde bulunan 1 adet çok katlı otopark ve 5 adet açık otopark olmak üzere toplam 6 adet otopark için kiralama ihalesi gerçekleştirdi.
Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Meclis Üyesi İsmail Tekçam, Meclis Üyeleri Şükrü Gayı ve Nahide Tekin ile komisyon huzurunda düzenlenen ihalede Yunus Emre Çok Katlı Otopark, Çorum Park Batısı, Gazipaşa Ortaokulu arkası, Gazipaşa Sokak ile Yavruturna Sokak arası, Karakeçili Cami Doğusu ve Veli Paşa Sokak ile Celep Sokak arasında yer alan yer alan otoparklar hazırlanan şartname dahilinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine istinaden açık artırma usulü ile 3 yıllığına kiraya çıktı.
İhalede 345 araçlık 2 bin 374 metrekare alanlı Yunus Emre Çok Katlı Otoparkı yıllığı 75 bin TL muhammen bedelle kiralandı. İhaleye tek katılan Lütfü Semih Güner 75 bin 500 TL'ye Yunus Emre Çok Katlı Otoparkı'nı 3 yıllığına kiraladı.
İhalede daha sonra Çorumpark batısında bulunan (Belediye Ramazan Çadırı'nın kurulduğu alan) otoparka ise iki kişi teklif sundu. 95 araçlık Bin 880 metrekare alanlı otopark 65 bin TL muhammen bedel ile ihale edildi. Yapı Tek Limited Şirketi adına ihaleye katılan Erol Uysal 67 bin 500 TL ile ihaleyi kazanırken, Lütfü Semih Güner de 67 bin 200 TL'de kaldı.
6 otoparktan 120 araçlık 2 bin 400 metrekare alanlı Veli Paşa Sokak ile Celep Sokak arasındaki alan ise 30 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıktı. İhaleye tek giren Adnan Armağan 31 bin TL'lik teklif sundu.
Gazipaşa Ortaokulu arkasındaki 36 araçlık, Gazipaşa Sokak ile Yavruturna Sokak arasındaki 39 araçlık ve Karakeçili Cami Doğusundaki 52 araçlık açık otoparkları ise alıcı çıkmadı.
İhale Komisyon Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi İsmail Tekçam, dosyaların incelenmesinin ardından sonucun taraflara resmi yazı ile bildirileceğini söyledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim