Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarlarının ilki Buharaevler Mahallesi’nde yapıldı. 10 Haziran Cuma günü düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 5 bin mahalle sakini katıldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Akgöz ve Abdullah Gözübüyüklü, il ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu iftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da mahalle iftarlarında binlerce Çorum halkı ile iftar sofrasını paylaşacaklarını söyledi.


Külcü, iftar öncesinde bir konuşma yaptı. 

“İFTAR SOFRALARI, GÖNÜLDEN GÖNÜLE YAPTIĞIMIZ YOLLARDIR”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, iftar programı öncesi yaptığı konuşmada geçen sene mahalle iftarlarında 26 bin kişi ile bir araya geldiklerini söyledi. Bu yıl da düzenleyecekleri iftar programı etkinlikleri ile bu sayıyı daha da artıracaklarını belirten Külcü, “Buradaki çorba evinizdeki çorbadan daha soğuk, sular evinizdekinden daha ılık ama bizi bu sofralarda bu masalarda yan yana getiren yediğimiz yemekler değil gönülden gönüle yaptığımız yollardır. Biz bu sofraları kuruyoruz gelip sizlere misafir oluyoruz. Ramazanın rahmetini bereketini de böylece birlikte yaşıyoruz. Allah Resulü üç aylar geldiğinde ‘Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a eriştir.’ diye dua edermiş. Biz de bu birlik beraberlik sofrasından bizi Ramazan’a eriştirdiği için Allah’a hamd ediyoruz. Bugün nasıl burada huzur içerisinde iftar ediyorsak bütün İslam coğrafyasının da aynı şekilde huzur içerisinde iftar yapabilmesini Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

“ÇORUM’DA YENİ BİR BELEDİYECİLİK DÖNEMİ BAŞLADI”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, görevi devraldıkları 2009 yılından bugüne kadar Çorum’a hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Çorum’da yeni bir belediyecilik dönemi başlattıklarını kaydetti.
Çorum halkının duaları ve destekleri ile Çorum’u her gün yeni bir Çorum haline getirdiklerini ifade eden Külcü, “Gün geçmiyor ki yeni bir hizmetimizi başlatmış olmayalım, yeni bir işimizin ihalesini yapmış olmayalım. Biz göreve talip olurken ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız dedik. Şiarımız bu. Böyle çalışıyoruz, bu yolu böyle yürüyoruz. Ağzımızdan ne çıktıysa onları da birer birer yerine getiriyoruz. Biz Allah’tan, aranızda gezerken başımızı önümüze eğmeden, gözlerinize bakarak yürümeyi diliyoruz. Başka da bir şey dilemiyoruz. Rabbim ömür verirse ne söz vermişsek 2019’a da hepsini yerine getirmiş bir şekilde huzurlarınıza geleceğiz.” dedi.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, iftar yemeğine gelen yurttaşlarla yakından ilgilendi.



Buhara semt pazarında gerçekleştirilen iftara 5 bin kişi katıldı. 

İftarda ilahiler okundu. 

BUHARAEVLER’E İKİ MÜJDE BİRDEN
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahalle iftarında yaptığı konuşmada mahallelilere iki müjde birden verdi.
Yıllardır boş bir şekilde bekleyen Manas Parkı’nın karşısındaki tepeye hem cami hem de park yapacaklarını müjdeleyen Başkan Külcü, ikinci müjdesinin ise Dr. İlhan Gürel Caddesi’nin yanında binaların bittiği noktada bir camii projesi hazırladıklarını ve projeyi başlatacaklarını vurguladı.
Başkan Külcü’nün müjdesi karşısında uzun süre Külcü’yü alkışlayan mahalle sakinleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti. (Haber Merkezi)



GENÇLERDEN SELFİE YARIŞI
Mahalle iftarı sonrası özellikle gençler ve çocuklar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile selfie (özçekim) için sıraya girdi. Başkan Külcü, selfie yapmak isteyen tüm gençlerle fotoğraf çektirdi.
Editör: TE Bilisim