Çorum Belediyesi, özellikle son yıllarda bir yandan yeşil alanların sayısını artırırken bir yandan da binlerce yetişmiş ağacı toprakla buluşturuyor. Şehir dört bir yanına dikilen yetişmiş ağaçlarla birlikte Çorum, orman içinde bir kenti anımsatıyor.
Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yeni yapılan semt parklarında da 9-10 yaşındaki yetişmiş ağaçlar dikmeye devam ediyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, 2016 yılının ilk dokuz ayı içerisinde karaçam, mavi servi, akça ağaç, Londra çınarı, ıhlamur, süs eriği, süs armudu, dişbudak gibi 13.000 adet yetişmiş ağaç diktiklerini söyledi. Yılsonuna kadar toplam 22.561 yetişmiş ağacı şehrin değişik yerlerindeki parklara ve yeşil alalara dikeceklerini belirten Zahir, “Ayrıca kızılcık, güzellik çalısı, altın çanak, lavanta, ardıç, iğde, dağ muşmulası, cennet bambusu, gül, biberiye, kokulu osmanthus, keçi sakalı, kartopu gibi 122.550 adet çalı dikimi çalışmalarımız hızla sürüyor." dedi.
Ağaç ve çalı dikimi çalışmalarının ardından kalan boşluklara, çiçekli kalıcı bitkiler dikileceğini hatırlatan Alper Zahir, "Bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına şehrimizdeki tüm parklarda, yeşil alanlarda, kaldırımlarda, refüjlerde ve kavşaklarda devam ediyoruz." diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim