Belediye olarak kış aylarında da park ve yeşil alanlarda çalışmalara büyük bir hızla devam ettiklerini belirten Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Yeşil Çorum” imajına yakışır bir şekilde ağaç dikebileceğimiz, çiçek ekebileceğimiz, yeşile dönüştürebileceğimiz neresi varsa değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Park, refüj, yol kenarları gibi birçok alanı her mevsim rengârenk çiçeklerle donattıklarının altını çizen Alper Zahir, “Mevsimine göre yazlık ve kışlık çiçekler dikerek 12 ay boyunca hemşehrilerimize baharı yaşatıyoruz. 9 yılda diktiğimiz 6 milyon çiçek ile Çorum’umuz adeta bir renk cümbüşüne sahne oluyor. Şimdi de kış mevsimine özgü mevsimlik çiçek dikimlerimiz parklarda, kavşaklarda devam ediyor.” dedi.

500 bin lale ve sümbül diktiklerini, kış aylarında diktikleri mevsimlik çiçeklerin Çorum’a ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Alper Zahir, “İlkbaharın gelmesiyle açacak olan lale ve sümbüller şehrimizin güzelliğine güzellik katacak. Çorum’un güzelliği ve estetiğine yönelik, insan sağlığına da olumlu katkılar yapan yeşil alan ve çiçek dikim çalışmalarımızı da aksatmadan sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim