Bakan Kaya, sosyal yardımlarda yeni dönem, yapılan ve yapılması planlanan değişiklikler hakkında yapılan konuşmada; yeni sosyal yardım kanunu ve Hükümetin sağladığı sosyal yardımlarla, ihtiyaç sahibi vatandaşların devlete başvurması yerine devletin onların ayağına gideceği bir dönemin başladığı bilgisini verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Vaka Yönetim Sistemi" ile tüm kamu kurumları ihtiyaç sahibi vatandaşların başvurmasını beklemeden, onlara ulaşabilecek, çocuğu askerde olan, terörün mağdur ettiği, evi olmayan veya onarıma ihtiyacı olan, engelli vatandaşların, istismar, şiddet mağduru kadın ve çocukların tamamının bu sistem ile yakından takip edileceğini belirten Bakan Kaya, İl Başkanı Bekiroğlu’na bu proje ile risklerin önceden tespit edilip, ilgili kurumlar tarafından müdahale edilebilmesinin amaçlandığını belirtti.
Mardin Yeşilli Belediyesi Kiraz Festivali’ne AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Yıldız Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan katıldı.
AK Parti Çorum İl Başkan Av. Rumi Bekiroğlu, Çorumlu Hemşerimiz Mardin Valisi Mustafa Yaman ile uzun süre sohbet ettiler. Bekiroğlu Çorum ve Mardin’in kardeş şehir olması ve yapılabilecek çalışmalar hakkında Vali Yaman ile görüşmede bulundu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim