Ziyarette Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, köy ve mahalle muhtarları bir araya gelen AK Partili yöneticiler, bölgede yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açıldığını belirterek, Türkiye’nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.
Anayasa’nın mevcut haliyle Türkiye’nin ayağına vurulmuş bir pranga olduğunu dile getiren Bekiroğlu, 7 haziran seçimlerinden sonra ülkeyi yeni bir Anayasa’ya kavuşturara, Türkiye’yi prangalardan kurtaracaklarını belirtti.
AK Parti kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ nun başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açıldığını hatırlatan Bekiroğlu, “Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecek. Bu kutlu yürüyüşte genel başkanımız ve başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
AK Parti’yi milletin kurduğunu ve milletten aldığı güçle bugünlere geldiğini kaydeden Bekiroğlu, AK Parti ile milletin arasına kimsenin giremeyeceğini belirtti. Bekiroğlu, milletin iradesinde hiçbir iradeye boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi.

DÜVENCİ OVASI MAKUS TALİHİNİ YENECEK
Düvenci Ovası’nın makus talihini yenmesi için çalışacaklarını belirten Bekiroğlu, “2012 yılında gölet için fizibilite çalışması yaptık. Buralar verimli arazilere sahip.Bu ovayı gölete kavuşturursak 10 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Gölet demek sulu tarım demek, sulu tarım demek ise bölgenin ihyası demek. Düvenci grup köy yolunda yol problemini yakından ilgileniyoruz. Eskice ve Gedikbekir bağlantılarında yol sorunu var. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Köprü konusunda da gerekli çalışmalar tamamlandı. Ovanın alt yapı sorunlarını tek tek çözüme kavuşturacağız” dedi.
Çorum’u bir bütün olarak gördüklerini kaydeden Bekiroğlu, “İlçeleriyle, köyleriyle Çorum’u bir bütün olarak gördük. Biz milletten aldığımız emanete halel getirmedik. Çorum’u ilçeleriyle, köyleriyle birlikte daha güzel yarınlara taşımak için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

KÖYLERDE YAŞANAN SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ise, kırsal kesimde yaşanan sorunlarla ilgili tüm muhtarlardan görüş aldıklarını belirterek, bunları bir rapor haline getirdiklerini ifade etti.
Köylerdeki altyapıdan ulaşıma kadar yaşanan sorunlarının çözüme kavuşturulması için ek bir ödenek ayrıldığını dile getiren Anaç, “Öncelik sırasına göre tüm köylerimizin sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Birinci önceliğimiz su. Çünkü su hayattır. Bir köyde yaşanan su problemini çözmeden kilit taşı problemini çözseniz neye yarar. 714 köyün tamamına hizmet götürmek için çalışıyoruz. AK Parti yaptığı tüm hizmetlerde insanı merkeze almıştır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla yola çıktık. Bugüne kadar kimseyi ötekileştirmedik. Kimseye ayrım yapmadık. Ne aldatan olduk, ne aldanan. Biz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
İl Genel MEclisi üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret sonunda Bekiroğlu ve Anaç, muhtarları dinleyerek sorunlar hakkında not aldılar.
Editör: TE Bilisim