Almanya’nın tarihi saptırmaya çalıştığını ve ülkemize karşı bir algı operasyonu yürütülmek istendiğini dile getiren İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, “Bu tasarının Türkiye açısından hiçbir hükmü ve anlamı yoktur. Bu kararı en şiddetli şekilde kınıyorum. Parlamentolar tarihi hükümleri ve kararları vermek yerine politikalarını yapmakla yükümlüdür” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği gibi 1915 olaylarının arşiv belgelerine dayanarak tarihi gerçekleriyle aydınlatılması için 2005’te ortak bir tarih komisyonu kurulması önerisinde bulunduğunu hatırlatan Bekiroğlu, bugüne kadar bu çağrıya olumlu bir cevap gelmediğini dile getirdi. Uluslararası hukukta tanımı açıkça belli olan soykırım kavramının siyasi amaçlar için istismar edilemeyeceğini söyleyen Bekiroğlu, Almanya’nın bu politikasının arkasında bozuk soykırım sicilinin yattığını da vurguladı.
Türk asıllı Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı görevini yürüten Cem Özdemir’in açıklamalarını da kınayan ve soykırımın yaşanmadığını bildiğini dile getiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Anaç da açıklamasında Batı’nın ülkemizin ilerleyerek süper güç haline gelmesini engellemek adına bu tür girişimlerde bulunduğunu savundu.
Almanların soykırımı savunurken suça ortak olduklarını da söylediklerini ve bir nevi soykırımı legalleştirme gayreti içine girdiklerini dile getiren Anaç, “Kusura bakmayın beyler sizin soyunuz kıymetli olmayabilir, hatta soyunuzun ne olduğu bile belli olmayabilir, belki de bu yüzden size çok basit geliyor soykırımdan söz etmek. Soyu belli olmayana soykırım da ne ola ki? Zamanında atalarınızın Yahudilere yaptığı zulümden utanç duymak yerine onları da kabullenmek ancak şeref yoksunu kişilerin sergilediği bir tavırdır. Bu yaptığınız hareketle kuyruğu dik tutmaya çalışıyor olabilirsiniz” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim