Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu milli iradeyi hiçe sayarak demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyen başarısız askeri darbe girişimine sert sözlerle yüklendi.
Demokrasiye vurulmaya çalışılan sektenin milletin sergilediği kahraman direniş sayesinde emeline ulaşamadığını belirten Bekiroğlu, “Demokrasimize bir pranga vurulmak istendi, milletimizin huzurunu güvenliğini, istikrarını, bozmak isteyen gafillerin oyunları vardı. Bu gafillerin, bedbahtların oyunları yerle yeksan olmuştur. Tüm Türkiye ve güzel Çorum’umuz bu kutlu demokrasi nöbetini kesintisiz yerine getirmiştir. Halkımız sayesinde bu oyunları bertaraf ettik ve etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile biraraya gelerek yaptığı toplantıda ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Bekiroğlu, ülkemizin ümmetin umudu olmasını istemeyen ve kendi çıkarlarına alet etmek isteyen üst akıl sahiplerinin desteği ile TSK içindeki FETÖ mensubu kişilerce yapılan girişimin demokrasiye, halkımızın birlik beraberliğine ve en önemlisi milli iradeye kast eden bir kalkışma olduğunu söyledi.
Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin desteğiyle milli iradenin temsilcisi olarak büyük bir direnişle darbenin önlendiğini anlatan Bekiroğlu, “Milli iradenin iktidarı korunmuş ve iktidarı gasp etmek isteyen vatan hainleri hüsrana uğramışlardır. Olayın ilk ortaya çıktığı saatten itibaren tüm teşkilatlarımızla ülke genelinde Tek Vücut olduk. Aynı zamanda İl ve İlçe Teşkilatları olarak milletimizle el ele meydanlarımızı doldurduk. Bir olduk, diri olduk. Çorum’umuzda bugün CHP’si, MHP’si, AK PARTİ’si ve nice sivil toplum kuruluşu mensupları ile birlikte Alevi’si, Kürdü, Sünni’si, Çerkez’i, Muhaciri ile hep birlikte Çorum olduğunu, bir olmanın iri olmanın diri olmanın en güzel fotoğrafını buradan Çorumlu vatandaşlarımız ile memleketimizde gösterdik.
Bilinmelidir ki ‘Milletimiz, Devletimize olan güvenini hiç kaybetmiş kalkışma girişimini püskürtmüştür. Tankların altına yatan kahraman evladımız, ellerinde sopa ile çıkan yaşlı teyzemiz, arkadaşlarına ölmeye gidiyorum diyen genç delikanlımız, parklarda bahçelerde nöbet tutan milletimiz, sabaha kadar ellerinden Kur’an’ı Kerim’i düşürmeyerek dualar eden koca yürekli annelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz, kahramanca şehit olan vatan evlatlarımız ve canını ortaya koyan yüce milletimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Ülkemiz bu günü kara bir leke olarak bilecek yapılan bu kahramanlıkları ise ilelebet unutmayacaktır” dedi.
AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu gece gündem demeden demokrasi şölenine katılan Çorumlulara da teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehit kanları ile yoğrulmuş emeğin, alın terinin, hakkın, hukukun temsili olan bu topraklar dini ve milli değerlerin, kederin, hüznün, dostluğun kardeşliğin ve anaların gözyaşları ile yoğrulmuş vatan topraklarıdır. Bu topraklar 1071 yılında Alparslan’ın Malazgirt zaferi ile Anadolu’nun kapılarını açtığından beri bizimdir. Kanla alınan bu topraklar hainlere bedbahtlara bu vatanın başkalarına peşkeş çekecek gafillere madrabazlara bırakılmayacak kadar kutsaldır. Bizler bu vatan hainlerinin oyunlarını bozmak için sokaklardan ayrılmayacağız. Bu topraklarda her daim ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ dedik. Bunun içinde hep birlikte iri olacağız diri olacağız birlikte Türkiye olacağız. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bitti demeden bu meydanları boş bırakmayacağız. Bu kahramanca direniş sırasında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Demokrasimize, ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden bu hain kalkışma girişimini kınıyorum. Demokrasimizi kesintiye uğratmak isteyen ve Milli İrade’yi gasp etmek isteyenler bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da başarısız olacaktır”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim