Türkiye’de FETÖ mensuplarının kalkıştığı darbe girişimine karşı 15 Temmuz’da ilk saatlerinden itibaren sergiledikleri dik duruşla dosta güven düşmana korku salan sivil toplum kuruluşlarına Çorum ve ülkemiz adına teşekkür ettiklerini belirten Rumi Bekiroğlu, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan gelişmelerde tüm toplumun desteğini gördük. Gerek demokrasi nöbetlerinde katılım gerekse sergilenen tutumla sağlanan birliktelik ülkemizin geleceği açısından hepimize umut oldu. Milletimiz ve sivil toplum örgütlerimiz siyasi parti ayrımı gözetmeden sergiledikleri kararlılıkla darbelere asla izin vermeyeceğini ortaya koydular. Bu nedenle Çorum Ülkü Ocakları’na da şahsım ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Bekiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mücadele, başarı ve istikrar topluca inanarak gerçekleştirildiği zaman anlam kazanır. Vatan sevgisiyle tek bayrak altında özgürce yaşamak isteyen bizler bir oldukça diri oluruz. Bu inanç bizde oldukça da Allah’ın izniyle bunu yıkmaya da kimsenin gücü yetmez. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da aynı kararlılıkla ve inançla mücadelemiz devam edecektir”
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal da AK Parti heyetine ziyaretleri için teşekkür etti. 15 Temmuz’da AK Partili, MHP’li ve CHP’liler olarak kutsalımız olan askerin kılığına giren teröristler tarafından yapılmaya çalışılan darbeye hep birlikte tek vücut olarak karşı durulduğunu anlatan Ülkü Ocakları Başkanı İmal, “Siyasi yarışımız elbette kaldığı yerden devam edecek. Yaşanan şer olayları bir hayra vesile olmuştur. Türkiye’deki kutuplaşmalar bir nebze olsun kırılmıştır. Bundan sonraki süreçte bu bütünlüğün bozulmaması adına FETÖ kapsamında yapılan soruşturmalarda kimsenin mağdur edilmesini istemeyiz. Bugüne kadar cemaate finans başta olmak üzere her kim destek vermişse cezalandırılmalıdır. Amerikan beslemesi terör örgütlerine artık ülkemizde yaşama şansı tanımamalı ve başları ezilmelidir” diye konuştu. (Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim