Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Av. Bekir Çetin, teröre karşı bütün Türk milletinin her türlü ayrımı bir kenara bırakarak omuz omuza durması, ülkenin bu bataklıktan kurtulmasının ilk öncelik olması gerektiğini kaydetti.
Önceki akşam Ankara ve dün sabah ise Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırılarıyla ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan MHP İl Başkanı Bekir Çetin, bu saldırıların terörist grupların Türkiye Cumhuriyeti’ne bir meydan okuması olduğunu vurguladı.
Ankara’da meydana gelen terör saldırısında 28 vatandaşın, Diyarbakır’da ise 6 askerimizin şehit olduğunu hatırlatan Çetin, özellikle Ankara’ya saldırılmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı. Devleti idare edenlere düşen görevin olayın sorumlularının tespit edilmesinin yanında istihbarat zafiyetinin de sebeplerini araştırmak olduğunu anlatan Çetin, “Teröre karşı bütün Türk milletinin her türlü ayrımı bir kenara bırakarak bir olması gerekiyor. Gün geçmiyor ki Türk milleti bir güne kara haberlerle başlamasın. Gün geçmiyor ki Türk milletinin ocaklarına ateşler düşmesin. Gün geçmiyor ki düne kadar hükümetimiz yetkilileri ile pazarlıklar yapan eli kanlı teröristler kahraman vatan evlatlarını şehit etmesin. 7 Haziran’dan sonra istikrar vaadi ile milletimize türlü yalanlar söyleyenler Türk milletini hiç olmadığı kadar “istikrarlı” bir şekilde şehit acıları ile kahretmektedir.
Her zaman söylediğimiz üzere şehitlerimizin kanında eli kanlı teröristlerin parmağı olduğu gibi bu teröristlere göz yumanların, şehirlere ovalara yerleşmelerine çözüm süreci saçmalığı için ses çıkarmayan devlet görevlilerinin de vebali vardır. Türk milletinin kendilerine göstermiş olduğu teveccühü sorgulanamaz oldukları şeklinde algılayanlar yine Türk milleti tarafından mutlaka cezalandırılacaklardır. Devletimizin görevi bu olayları “kınamak” değil, terörü siyasi uzantıları ile birlikte ülke topraklarından def etmektir” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Çetin, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, aileleri başta olmak üzere Türk Milleti’ne başsağlığı ve yaralılara ise acil şifa dilediğini de sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim