Ülkenin toplumsal birliği ve dirliğinin hedef alındığını söyleyerek Ankara’daki saldırıyla ülkenin kalbinin nişan alındığını bildiren Çetin, “Türkiye’nin neresinde ve kime yapılırsa yapılsın terör saldırıları üzerinden bir siyasi tartışmayı ve hesaplaşmayı doğru bulmuyoruz. MHP Türkiye’nin güvenliğini ve halkın esenliğini her türlü siyasi hesabın üzerinde tutmaktadır. Türkiye tarihinin en büyük can kaybına yol açan terör saldırısının ardından Ahmet Davutoğlu’nun ülkeyi yöneten başbakan olarak sorumluluğu almak yerine, meseleyi hükümet kurma tartışmalarıyla izah etmeye çalışmasını kınıyoruz. Davutoğlu’nu bir kerede olsa Türkiye’yi kendisinin yönettiğini ve başbakan olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz” dedi.
Ankara’nın alçakça, kalleşçe ve acımasızca kana bulandığını, bu olayın milletimizi derinden sarstığını, bu canilerin huzur ve güvenliğimizi hedef tahtasına oturttuğunu söyleyen MHP İl Başkanı Çetin; “Suruç’taki menfur saldırının bir benzerinin Ankara’da tekrarlanması, buna çanak tutulması, olası terörist provokasyonlarının ağırdan alınması yeni bir faciaya davetiye çıkarmıştır” diye konuştu.
Canlı bombaların başkente kadar gelmesinin güvenlik ve istihbarat kurumlarının da bundan habersiz kalmasının bir başka sorgulanması gereken olay olduğunu söyleyen Çetin, “Türkiye’yi yönetmek yerine rejimle ve sistemle hesaplaşmaya çalışan AKP zihniyeti, ülkemizi büyük devletlerin ve onların taşeronu terör örgütlerinin açık hedefi haline getirmiştir. Gösterilen yalancı baharın aksine arka planda her şeyin kötüye gittiğini fark eden milletimizin ferasetiyle tek başına hükümet yetkisi verilmeyen AKP kadroları, her şeye rağmen iktidar gücünü bırakmamak için Türkiye’yi zorla yeni bir seçime sürüklemiştir. AKP’nin terörle kurduğu taviz ve teslimiyet temelli ilişki ağı milletimizi can evinden vurmuş, kandan beslenenlere cesaret aşılamıştır. Türkiye AKP’nin teröre sempatik ve sıcak bakışının, dış politikadaki tarafgir ve gayri milli yaklaşımın bedelini ödemektedir. Ülkemizin geleceği hiç olmadığı kadar risk altındadır. Ankara Tren Garı’nın önündeki saldırının iç yüzü aydınlatılmalı, failler ve destekçileri mutlaka açığa çıkarılmalıdır. Sabredecek takat kalmamıştır” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim