MHP İl Başkanı Bekir Çetin, Hicrî Yılbaşı yani Muharrem ayının başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Muharrem Ayı’nın paylaşma, şükür ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Bekir Çetin, mesajında şu görüşleri dile getirdi:
“Hicrî Yılbaşı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicrî Takvim’in başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da adlandırılan Muharrem ayıdır.
İslâm tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı, içerisinde yer alan paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır.
Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayı’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum. Böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslâm âleminin Hicrî Yılbaşısı’nı tebrik ediyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim