“Türk milleti, Şivan Perver ve Mesut Barzani ile ‘biz bir aileyiz’ sloganı altında sırıtarak el sallamanızı, teröristlerin Habur’da davul ile zurna ile karşılanmasının ardından kurduğunuz çadır mahkemelerde serbest bırakılmalarını unutmamıştır” diyen Çetin, “Koalisyon için MHP’nin 4 şartını neden beğenmediğinizi açıklayın” dedi.
MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, AKP’nin bugün sırf Türk milletinden oy devşirebilmek adına HDP ile koalisyon kurmayı istemediği gibi bir algı yaratmaya çalıştığını, ancak Türk milletinin hafızasında, HDP ile canciğer pozlarının taptaze durduğunu söyledi.
Çorum’da haddini bilmeyen bir takım kişilerin belli makamları işgal ettiklerini üzüntüyle izlediklerini belirten Çetin, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’na cevabı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“AKP İl Başkanı olan şahıs, yapmış olduğu basın açıklaması ile hem partimizi hem de Ülkü Ocaklarımızın Başkanı’nı hedef alarak bizleri masa başında siyaset yapmakla itham etmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları, Türk siyasetinde onlarca yıldır dimdik varlığını devam ettiren, bu millet için bedeller ödeyen kuruluşlardır.
Bütün ülkücülerin dergâhı olan Ülkü Ocaklarının Çorum İl Başkanı Ahmet Hattap İmal, gençlerimizin vatan millet sevgisiyle büyümesi için, kötü alışkanlıklardan uzak durması için, devletine faydalı bir birey olarak yetişmeleri için gerçekleştirdiği çalışmalarla bütün hemşerilerimizin takdirini kazanmıştır.
Atanarak gelmiş olan AKP İl Başkanının imkansızlıklar içinde imkanlar var eden ocağımızı masa başında siyaset yapmakla suçlaması tam bir haddini bilmezlik örneğidir.
MHP ve Ülkü Ocakları bu millete hizmet için milletin bağrından koparak doğmuş kutlu bir davanın ayrılmaz iki kuruluşudur.
Yıllarını, ömürlerini bu millet için seve seve feda eden ülkücüler her zaman yine bu millet için kendilerini feda etmeye hazırdırlar.
Bizler kuru bir siyasetin takipçileri değiliz.
Bizler sırf sandıktan oy devşirmek adına milletimizin aklıyla dalga geçen bir siyasi oluşum değiliz.
Bizler dün söylediğini yalanlayan, dün kardeşim dediklerine bugün düşmanım diyen yanar-döner siyasetçilerden de değiliz.
Bizim siyasetten anladığımız başkaları gibi asla ‘menfaat bölüşme sanatı’ değildir.
Biz siyasetin amacının Allah’ın rızasını kazanarak milletine hizmet olduğuna inanan bir davanın takipçileriyiz.
AKP İl Başkanına tavsiyemiz; şehitlerimizi istismar eden birisini görmek istiyorsa, bir eli şehit tabutunda, bir elinde mikrofon, şehit babasının feryatları arasında konuşma yapmaya çalışan partilerinin bir önceki genel başkanlarını seyretmesidir.
MHP ve Ülkü Ocakları çözüm süreci denilen ihanet sürecinin PKK’yı güçlendirdiğini, PKK’nın dağdan şehirlere indiğini söylerken bizi barış düşmanı olarak lanse eden AKP’nin resmi genel başkanı “ ‘bırakın ülkeyi terk etmeyi çözüm sürecinde PKK daha çok silahlandı’ itirafını haya duymaksızın gerçekleştirmiştir.
Türk milleti henüz sizlerin kongrenizde terörist Barzani’nin ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları ile karşılandığını unutmamıştır.
Türk milleti Şivan Perver ve Mesut Barzani ile ‘Biz bir aileyiz’ sloganı altında sırıtarak el sallamanızı, Şivan Perver’in türkülerini hep beraber ağlayarak dinlediğiniz zamanları unutmamıştır.
Türk milleti teröristleri Habur’da davul ile zurna ile karşılanmasının ardından kurduğunuz çadır mahkemelerde serbest bıraktığınızı unutmamıştır.
Türk milleti HDP ile el ele kol kola yürüdüğünüz yılları unutmamıştır.
Türk milleti dün size ‘meşenin dalı nerenize battı’ diye haykıran terörist belediye başkanına sesinizi çıkarmadığınızı henüz unutmadı.
Bugün sırf Türk milletinden oy devşirebilmek adına HDP ile koalisyon kurmayı istemediğiniz gibi bir algı yaratmaya çalıştığınızın farkındayız.
Ancak Türk milletinin hafızasında HDP ile olan canciğer pozlarınız taptaze durmaktadır.
Dolmabahçe’de beraber yapmış olduğunuz mutabakat açıklamaları henüz unutulmamıştır.
Abdullah Öcalan adlı teröriste iltifatları düzen bakanlarınız, ‘dağdakiler benim evladım’ diyen milletvekiliniz, ‘ben de olsam dağa çıkardım’ diyen başbakan yardımcınız Türk milletinin aklındadır.
MHP’nin koalisyon için öne sürdüğü 4 temel şart size HDP ile koalisyondan daha ağır gelmiştir.
Sizin yapmanız gereken evvela bu şartların hangisini neden beğenmediğinizi açıklamanızdır.
13 yıl tek başına yönettiğiniz ülkeyi ne hale getirdiğiniz ortadadır.
Ekonomik sorunlar ortadadır.
Ülkenin bir bölümünü bölücü örgütün insafına bıraktığınız ortadadır.
Ülkemizin etrafının yangın yerine döndüğü ortadadır.
Ve siz hala 13 yıllık tek başınıza iktidarın ardından Milliyetçi Hareket Partisi’ni suçluyorsunuz.
Ancak gerçek suçlunun kim olduğu ortadadır.
Ve gereken ceza tarafınıza yine Türk milleti tarafından verilecektir.
Gazilerimizin kimisinin ayakta bekletildiği, kimisinin plastik sandalyelerde kenarda köşede oturtulduğu ancak sadece oturduğu koltuktan kıymetini alan bazı şahısların ise protokolde keyifle yer aldığı bir kutlama töreninde bulunmanın veya bulunmamanın kimsenin milliyetçiği için bir ölçü olmayacağı aşikârdır.
‘Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık’ diyen bir zihniyetin de bizi bu konuda eleştirmesi ayrı bir hadsizliktir.
Siyaset elbette eleştiriye açıklık gerektirir.
Bizler başka partileri eleştirdiğimiz gibi başka parti temsilcileri de bizleri eleştirecektir.
Çorum siyasetinde de eleştirilerin her zaman bir dozu olmuş, kırgınlıklara mahal bırakmamak için herkes seviyeyi korumaya gayret göstermiştir.
Ancak ne yazık ki AKP’nin mevcut İl Başkanı siyasetimizin düzeyini düşürmeyi kendisine amaç edinmiştir.
AKP İl Başkanı’na tavsiyemiz kendi kişisel ihtirasları için partimizi, ocağımızı bir şeylerle itham ederken haddini ve hududunu bilerek konuşmasıdır.
Dün var olduğu gibi yarın da Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Ülkü Ocakları’nın her zaman Türk milletinin umudu olmaya devam edeceğinden kimsenin kuşkusu bulunmasın.” 
Editör: TE Bilisim