Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Mecitözü- Amasya karayolu üzerinde termal tesis inşa edilecek.

“Beke Kaplıca Projesi” kapsamında toplamda 100 dönümlük bir alan üzerinde kamulaştırması gerçekleştirilen ve Çorum-Mecitözü-Amasya karayolu kenarında bulunan alanın bölgenin turizme kazandırılması amaçlı turizm işletmecilerine ve yatırımcılarına davet yazıları gönderilirken, 4 kilometre uzunluğundaki bir hat ile tarihi Beke Kaplıcasında bulunan termal su, proje alanına indirildi. Uygulamaya yönelik olarak projeye ilişkin altyapı çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

Konuyla Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Hamam binası 3 bin metrekare yüz ölçüme sahip olup, hamam içerisinde Türk Hamamı, Havuz, Masaj Odaları, Aile Odaları, Kür Odası, Buhar Odaları, Şok Duşları, WC, Duş, Kafeterya ve Fıtness yer almaktadır. Kafeterya binası 415 m2, kongre salonu ise 650 m2 yüz ölçüme sahiptir.

Çalışma sahası içinde Suni Çim Halı Saha, Basketbol Sahası, Tenis Kortu ve Fıtness Sahası yer almaktadır. Yöresel Ürün Satış Birimleri 60 m2 yüz ölçüme sahip olup, çalışma alanı içinde 6 adet satış birimi bulunmaktadır.

Çalışma alanı içinde 20 adet Kameriye, 20 adet Barbekü, 1 adet Çeşme, Bay-Bayan Mescit ve WC yer almaktadır.

Çalışma alanı içinde 100 m2 yüzölçüme sahip 16 adet Bungalov Ev yer almaktadır.

Mescit binası toplam 100 m2 yüzölçüme sahip olup, Bay ve Bayan ayrı giriş yapacak şekilde tasarlanmıştır.

TIBBİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 27.06.2016 tarih ve 4794 sayılı yazısında belirtilen Tıbbi değerlendirme kurulu raporunda, Beke kaplıca suyunun; eklem hastalıklarında, kronik bel ağrısında, miyozit, tendinit, fibromiyalji sendromu, miyofasial ağrı sendromunu gibi yumuşak doku hastalıklarında, ortopedik operasyonlar sonrası ve uzun süreli hareketsiz kalma gibi durumlarda mobilizasyon ve rehabilitasyon çalışmalarında destekleyici/ tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir nitelikte olduğu belirtilmiştir.

Ayrıca bu hastalıkların tedavilerinin uygun şartlarda termal tedavi havuzları, sıra banyoları ile ekstremite, oturma banyoları gibi lokal banyo aygıtlarında uygulanması tavsiye edilmiştir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim