Öteden beri memleketi Çorum’a da turistik bir tesis yapmayı amaçladığını ve termal suyu Çorum-Amasya Karayolu’na indirilen Beke Kaplıcası’nı Çorum için bir fırsat olarak değerlendirdiğini hatırlatan M.Ali Doğan, “Bölgede çok sayıda termal tesis var, Çorum’a yapılacak olan farklı özelliklere sahip olmalı ki, öncelikle tercih edilsin” diye konuştu.

Turistik tesis yapımının kolay olduğunu, ancak termal tesis işletmeciliğinin uzmanlık gerektirdiğini anlatan Doğan, “Yatırım için altyapı kolaylıkları sağlandığı takdirde, Katarlı ortaklarımla Beke’yi Çorum ekonomisine kazandırabilirim. Bu tesisi başkaları yapacak olsa da, memleketim Çorum için her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.

Türkiye Jeotermal Vakfı Başkanı da olan M.Ali Doğan, suyun indirildiği bölgede kamulaştırma yapıldığını, ancak şu anda termal suyun atıl durumda olduğunu da belirterek, tüm illerde yatırım için bedelsiz veya cüz’i bedelle arsa tahsis edildiğini, bu konunun Vali Mustafa Çiftçi tarafından değerlendirileceği inancında olduğunu söyledi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim