Komisyon çalışması sırasında Beke olarak bilinen Mecitözü İlçesi Figani Köyü sınırları içerisinde Mecitözü-Amasya karayolu üzerinde 98 dönümlük arazide  “Jeotermal Figani Kaplıcası ve Günübirlik Tesisi” yapımı projesinin bütçe yetersizliğinden dolayı uygun olmadığı, bu projenin geri çekildiği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Kılıç, bu sene bütçe imkânlarının yetersizliği nedeniyle projeyi önümüzdeki yıllarda hayata geçireceklerini, ancak şimdiden bölgeyi hareketlendirmek için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Vali Kılıç, "Çorum'da tarih, doğa, inanç ve sağlık turizmini geliştirmemek için hiçbir sebep yok. Günümüzde kaplıca turizmi de gözde alanlardan biridir. Bu doğrultuda Figani Kaplıcasına eski cazibesini yeniden kazandırmak istiyoruz. Bu sene peyzaj çalışmaları, kilit parke taşı, etrafa çeşitli türlerde ağaç dikilmesi, kamelya, WC-lavabo yapılması gibi çalışmalarla işe başlayıp bölgeyi yavaş yavaş hareketlendirmek istiyoruz. İleriki dönemlerde ise Turizm Bakanlığı’na müracaat ederek Figani'yi turizm bölgesi hâline getirebiliriz. İmkânlar dâhilinde kademe kademe bölgeyi canlandıracağız." şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim