Dün gerçekleştirilen anma etkinliğine 22. Dönem CHP Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Rasim Burhanoğlu, ADD Çorum Şubesi Başkanı Uğur Demirer ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından söz alan ADD Çorum Şubesi Başkanı Uğur Demirer, Atatürk’ün emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmayı başardığını belirterek, “Bedeni aramızdan ayrılsa da devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle O bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor.” dedi.
Atatürk’ün yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını sağladığını vurgulayan Demirer, “O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 93 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Devlet’e saldırmaya devam ediyorlar. Ama bütün saldırılara inat, Kemalizm’in bayrağı, doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyadaki bütün mazlum ulusların bağımsızlık, özgürlük ve mücadele bayrağı olarak dalgalanmaya devam ediyor ve bundan sonra da dalgalanmaya devam edecektir.” diye konuştu.
Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği ülkemizin, Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı sürecinden geçtiğini belirten Demirer, “Bugün ihtiyacımız olan şey, Atatürk devrim ve ilkelerinin gösterdiği yönü doğru kavramak, onlarla ufuk açacak çalışmalara daha ağırlıklı yer vermektir. Kemalist düşünce sistemi; geleceğimizin ve bölgemizin sorunlarını bugün de çözebilecek akla ve bilime dayalı bir yol göstericidir.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra ÇORUM HABER köşe yazarlarından emekli eğitimci Salim Savcı, anma etkinliğine katılan konuklara “Atatürk” konulu kitaplarını imzaladı.  Salim Savcı çeşitli zamanlarda kaleme aldığı “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çocukluğu”, “Atatürk’e Göre” ve “Niçin Atatürk de Atatürk” isimli kitaplarını imzalayarak katılımcılara armağan etti.






Salim Savcı, “Atatürk” konulu kitapları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

(Recep SERBES)
 
Editör: TE Bilisim