Bahçelievler Mahallesi İpekli Sokak'ta yaşayan Fatih Ö., evinin bahçesini bir GSM operatörüne ücret karşılığında kiraladı. Bunun üzerine şirket tarafından gönderilen işçiler baz istasyonu direği kurmak için bahçeyi kazmaya başladı. Ancak baz istasyonu kurulmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

GÜNLERDİR TEPKİ GÖSTERİYORLAR

 Günlerdir mahallelerinde baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren  mahalle sakinleri bir kez daha toplandı. Ellerine pankartlarla tepkilerini dile getiren vatandaşlar “Kanser olmak istemiyoruz” sloganları attı. GSM şirketi baz istasyonu çalışmalarını polisin güvenlik önlemi altında sürdürmeye çalışırken, mahalle sakinleri de eylemlerini sürdürdü.

CHP’DEN DESTEK GELDİ

Sık sık  eylem yapan mahalle sakinlerine seslenen  Yıldız Bek gereken girişimlerin yapılacağını söyledi. CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP İl Genel Meclis üyesi Yıldız Bek, Bahçelievler mahallesine giderek vatandaşlara destek verdi.  Bek “Biz sizin arkanızdayız ancak buradaki emniyet güçlerini de zor durumda bırakmamamız lazım. CHP il başkanımız ve merkez ilçe başkanımızla birlikte Vali beyi ziyaret ederek bu durumu görüşeceğiz. Mahallenin yararına bir sonuç çıkacağını umut ediyoruz” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim