CHP’deki bayramlaşma törenine CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP eski İl Başkanı Gazi Özkubat ile çok sayıda partili katıldı.
Bayramlaşma öncesinde kısa bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, bayramların kardeşlik, dostluk ve barış günü olduğunu belirterek, “Toplum olarak, parti olarak bütün kırgınlıkları bir kenara bırakıp kol kola, huzur içerisinde bir bayram olmasını temenni ediyorum. Annelerin ağlamadığı, şehitlerin olmadığı bir ortamı özler olduk. Bayramlar dostluk ve kardeşliğe vesile olsun” dedi.
‘Barış-kardeşlik-eşitlik’ diyerek bir tarafın hakkını gözetip diğer tarafın görmezden gelinmesinin anlamsız olduğunu kaydeden Suvacı, kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye özlemi içerisinde olduklarını dile getirdi.
CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ise içerisinde bulunduğumuz yüzyılın İslam coğrafyası açısından en karanlık yüzyıl olduğunu kaydederek, “Din adı altında katliamlar yapılıyor. Yaşanan bu olaylarda emperyalistlerin büyük bir rolü olsa da bu coğrafyada yaşayan insanların da sorumluluğu var” dedi.
Köse, bu Ramazan Bayramı’nın yeniden barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim