TED Ankara Koleji Stadyumu’nda 15 bin kişilik dev bir kadronun geçit yaptığı kutlamalarda hiç kuşkusuz en ilgi çeken bölüm, bin 500 öğrencinin birlikte sahnelediği vals ve dans gösterileri oldu.

1928 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan TED, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 90. kuruluş yıldönümünü görkemli etkinliklerle kutladı.

TED Ankara Koleji’nin ev sahipliğinde, 16-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine TED Çorum Koleji’nin de aralarında bulundu 38 TED okulundan binlerce öğrenci ve öğretmen katıldı.

Türkiye’deki tüm kentleri temsilen 81 Türk bayrağı ve TED Okulları’nı temsil eden 38 flâma ile 15 bin kişilik bir geçit törenine kucak açan TED Ankara Koleji Stadyumu, bin 500 öğrenci tarafından hep birlikte başarıyla sergilenen görkemli bir vals ve zeybek gösterisine de sahne oldu.

Törende katılımcılara seslenen Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Bir Mayıs sabahı çıkılan yolda, özgürlük için bir vapur sesi öncülük etmiş insanlara. Vapur ne denli yaşlı ise içindeki komutan o denli gençmiş. Vapur ne denli yorgun ise içindeki komutan o denli dinçmiş. Bugün, Bandırma Vapuru’ndan gelen bağımsızlık çığlığının bir benzerini TED olarak Ankara’da atıyoruz.” diye konuştu.

Stadyumdaki tören, spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

MANGA COŞKUSU

Kutlamalar kapsamında ayrıca TED Ankara Koleji İncek Kampusü’nde, Türkiye’nin en sevilen müzik gruplarından Manga’nın konserini izleyen TED Ailesi, festival coşkusunu doyasıya yaşadı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim