Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra ülkemizdeki üniversitelerden çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantıda Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları - YEKA süreciyle ilgili, “İnşallah haftaya açık eksiltme usulüyle yapılacak ihalede neticelenecek” dedi.

Enerjide sanayi, ısınma ve hane halkının arz güvenliğini sağlamak için gerekli adımların atıldığını vurgulayan Albayrak, bu sürecin devam ettiğini ve çalışmaların süreceğini söyledi.

Albayrak, Türkiye'nin ilk yeniden gazlaştırma ve yüzer LNG santralini rekor sürede devreye aldığını hatırlatarak, "İkincisini inşallah BOTAŞ eliyle bu yıl sonundan önce devreye sokacağız. Üçüncüsü için de yaptığımız çalışmalarla bu altyapıyı ülkemizde çok daha ileriye taşımamız gerekiyor." diye konuştu.

Albayrak ayrıca dünyada birçok raporda mevcut yüzyılda en önemli enerji kaynağının doğalgaz olacağının öngörüldüğünü anlatarak, ülkemizin sondaj faaliyetlerini kendisinin yürüteceğini sözlerine ekledi.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim