Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, ilçede kar yağışı ve buzlanma öncesi hazırlık yaptıklarını vurgulayarak karla mücadeleye zamanında müdahale ettiklerini ifade etti.
Bayat Belediyesi tarafından yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı belediye ekiplerinin zamanında müdahalede bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ünlü, kar ve buzlanmaya karşı her önlemin alındığının ve çalışmalarıyla günlük hayatın akışının etkilenmemesi için başarı sağlandığını vurguladı.
Açıklamalarını sürdüren Başkan Ünlü, “Kış aylarında meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kar yağışı ve buzlanma öncesi hazırlık yapan ekiplerimiz, cadde ve sokaklarımızda kar ve buzlanma oluşmasını önlemek amacıyla tuzlama ve solisyon çalışmaları zamanında gerçekleştirmektedir. Zabıta Komiserliği tarafından kar küreme ve tuzlama kar mücadelesi içim hazır hale getirilen ekipmanlarımızla, 2015 yılı içinde 10 ton tuz alımı yapılmıştır. Ekiplerimizle zamanında ve seri bir çalışmayla ilçemizde günlük hayatın akışının etkilenmemesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirilmiş ve başarı sağlanmıştır” dedi.
Muhtemel kar yağışı veya buzlanmaya karşı vatandaşları uyaran Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, üzücü olaylarla karşılaşmamamız için araçlarınıza kış mevsiminde kar yağışı veya buzlanmaya karşı bakımlar yaptırmadan yola çıkmayın diyerek, “Bayat halkına her koşulda hizmet etmek bizim en önemli görevlerimizin başında gelir. Bu anlamda kötü hava koşullarıyla mücadeleye de hazır olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Özellikle yağmur ve kar yağdığında trafiğin nasıl kilitlendiğini biliyoruz. Her şeyden önce can güvenliğiniz ve trafiğin akışında sorunlar yaşanmaması için uğraşacağız. Bunun için de karla mücadele ekiplerimizi ve buzlanmayı önlemek amacı ile 10 ton kar tuzu stokumuzu hazırladık” şeklinde açıklamalarda bulundu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim