Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Bayat Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu.

Önceki gün Bayat’a gelen Rektör Alkan’a inceleme gezisinde Kaymakam Oğuzhan Ocak,  Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İlçe Millî Eğitim Müdürü Vekili Eren Davul ve Bayat Halk Eğitimi Müdür Vekili Ali Akyıldız eşlik etti.

Hitit Üniversitesi’nin 2017-2018 Akademik Yılı’nda eğitim vereceği Bayat Halk Eğitimi binasındaki sınıfları gezerek yetkililerden bilgi alan Rektör Alkan, önümüzdeki yıldan itibaren Bayat’ta “Spor Yönetimi” ve “İç Mimarlık” bölümlerinin açılacağını ve 40 öğrenci alınacağını söyledi.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ise Üniversite’yle ortak projeler yapmak istediklerini ve kurumlar arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını belirterek, Bayat Yerleşkesi’nin ilçeye kazandırılmasındaki katkılarından ötürü Rektör Alkan’a teşekkür etti.

Üniversite’nin gerçekleştireceği eğitim yatırımlarına her türlü alt ve üst yapı desteğini vereceklerini kaydeden Başkan Ünlü, “İlçe olarak otel, misafirhane, konferans salonu, parklar, spor kompleksleri ve sosyal donatı alanlarıyla hizmete hazır durumdayız. Bu hizmet ve yatırımın ilçemiz için son derece hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Çok emek verdik ve bir ilki daha Bayat’a kazandırdık. Halkımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim