Hazırlanan proje hakkında Bayat Kaymakamlığından gelen görevli Engin Kılınç tarafından meclis üyelerine bilgi verildi. Projenin bütçesinin 959bin 670 lira olduğunu belirten Kılınç, bu paranın 719 bin 690 lirasının OKA tarafından karşılanacağını geri kalan 239 bin 980 liranın ise özel idare tarafından karşılanacağını söyledi.

Kuşçaçimen Yaylası’na yapılması planlanan proje ile bölgede 4 mevsim konaklama yapılabileceğini anlatan Engin Kılınç, proje kapsamında; gelen turistlerin ve ziyaretçilerin memnuniyetini artırmak, yaylada ve ilçede kalış sürelerini uzatmak için doğal yapıyı bozmadan yöreye özgü 10 adet seyyar bungalov ahşap ev, 2 adet seyyar bungalov yemek evi, 1 adet seyyar mescid, 1 adet yöresel eşya satış yeri ve bekçi kulübesi yapılacağını belirtti. Oluşturulacak alanda tesisin kanalizasyon ve su şebekesinin yapılacağını ardından da güvenlik amacıyla etrafın panel çitle kapatılacağını söyleyen Kılınç, aydınlatma, sıcak su sistemi, ısınma ve elektrik ihtiyacının da yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacağını vurguladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da yaptığı konuşmada turizm olayının becerilemediğini, Hattuşayı bile görmeyenlerin bulunduğunu belirterek, bu tür çalışmaların hareketlenmeye neden olabileceğini söyledi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Bayat Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje meclis üyeleri tarafından kabul edildi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim