2017-2018 eğitim ve öğretimin yılının başlaması nedeniyle Bayat Şehit Yakup Kozan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Üniversite Genel Sekreteri Erdal Kanık, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Hitit Üniversitesi Öğretim görevlileri, İlçe Millî Eğitim Müdürü Eren Davul ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan 2017-2018 eğitim ve öğretimin yılının hayırlı uğurlu olması dileyerek; Spor Yönetimi ve İç Mimarlık Tasarım bölümlerini tercih eden öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilerin taleplerini de dinleyen Rektör Alkan, “Sıkıntıları en kısa zamanda çözeceğiz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizin için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” dedi.

Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ise Üniversite’nin ilçede gerçekleştireceği eğitim yatırımlarına her türlü alt ve üst yapı desteği vereceklerini belirterek, “İlçemizin otel, misafirhane, konferans salonu, parklar, spor kompleksleriyle, sosyal donatı alanları olarak hizmete hazır durumdayız. Bayat Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisinin almış olduğu karara göre, Bayat ilçesinde açılacak olan Spor Yönetimi ve İç Mimarlık Tasarım bölümlerini 1-2-3’üncü sıra tercihlerinde yapan ve kayıt olan öğrencilerimize her ay Bayat Belediyesince burs vereceğiz. Bu hizmet ve yatırımın ilçemiz için son derece hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Çok emek verdik ve bir ilki daha Bayat’ımıza kazandırdık. Öğrencilerimizin her türlü sıkıntıları ve taleplerine yardımcı olmak adına her zaman öğrencilerimizi belediyemize bekleriz.” şeklinde konuştu.

Toplantı ardından Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bayat Yerleşkesi’ni gezerek bilgi aldı.

Daha sonra konuklara ve öğrencilere Bayat Belediye Başkanlığınca, Belediye Salonunda yemek ikramı yapıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim