Aynı zamanda Baktat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan, Türk İşverenler Derneği (TİD) ve Türk-Alman İş ve Eğitim Derneği (DTİ) Yönetim Kurulu Başkanı, hemşehrimiz Mustafa Baklan, demokratik anayasal düzene müdahale girişimini şiddetle kınadığını söyledi.
Baklan, Mannheim’da yaptığı açıklamada şu görüşleri ifade etti:
“15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik düzenine müdahale edilmeye çalışılmıştır. Demokratik anayasal düzenin ihlali anlamına gelen böyle bir duruma tepkisiz kalmak mümkün değildir.
1923 tarihinde Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, batının değerlerini geleneksel değerlerle laik demokrasi çatısı altında bir arada yaşatmaktadır. Söz konusu demokratik düzene karşı her türlü darbe girişimini derneklerimiz en ağır biçimde kınamaktadır.
Bu tür bir müdahalenin bir daha yaşanmamasını diler, Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü durumun biran önce nihayete ermesini ve özgür, demokratik anayasal düzenin gerekliliklerine uygun biçimde hareket edilmesini temenni ederiz.
Son olarak, Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ilişkilerin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtir, her iki ülkede faaliyet gösteren Türk ve Alman işletmelerin söz konusu ekonomik ilişkilerde köprü görevini eksiksiz biçimde yerine getirmeye devam edeceğinin ve siyasi gündemlerden bağımsız olarak, karşılıklı yatırımların durmasının mümkün olmadığının altını çizeriz.”
Editör: TE Bilisim