Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İİT Toplantısı öncesinde kullandığı, “Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak ilan edelim” şeklindeki sözlerini hatırlatan Orhan Sakınmaz, “Doğu Kudüs Filistin’in başkenti ise Batı Kudüs de İsrail’in başkenti midir?” sorusunu yöneltti.

SP Merkez İlçe Başkanı Sakınmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu önerisinden ötürü takdir ettik, alkışladık. Şahane konuşmasının ardından umutlandık, iç geçirdik. Ancak kim, nasıl bir oyun oynadı ise, kim kimi kandırdı ise sonuç bildirgesine bu güçlü ve vurgulu ‘Kudüs’ün Filistin’in Başkenti” cümlesine bir ‘Doğu’ kelimesi ilave edildi. Filistin'in başkenti böylece ‘Doğu Kudüs’ diye sonuç bildirgesi açıklandı.

Ortada maalesef çok büyük bir kandırılma ve yanlışlık var. Şimdi soruyorum: Doğu Kudüs, Filistin’in başkenti ise Batı Kudüs de İsrail’in başkenti midir?

Doğu ve Batı ayrımının kabulü telafisi olmayan sıkıntılar doğurur. Hiçbir şuurlu Müslüman’ın nezdinde İsrail diye bir devlet yoktur, olamaz. İsrail işgalcidir, varlığı hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail'in varlığını kabul etmek demek, evimizi işgal eden bir eşkıyanın otoritesini kabullenmek ve ona kölelik etmek demektir. Eğer evinize giren eşkıyaya boyun eğecekseniz, mahreminize dokunmasını ve namusunuza tasallut etmesini kabulleneceksiniz demektir.

Doğu Kudüs Filistin'in Başkenti ilan edilsin demek, Kudüs zaten fiilen ikiye bölünmüşken, bunu tescillemek olur ki yok böyle değilse Kudüs’ü şimdi fiilen ikiye bölmek olmaz mı? Yıllarca ‘Kudüs Müslümanlarındır!’ diye attığımız slogan, şimdi ‘Kudüs’ün yarısı Müslümanlarındır’ demek değil midir?

İİT tarafından dünyaya ilan edilen bu kararlar hakikaten tarihi bir başarı mıdır? Vallahi bizler anlamadık. Maalesef durduk yere İsrail’e toprak bağışladılar, Batı Kudüs'ü verdiler. Bildirgeden çıkan sonucun meali böyledir.

Biz Millî Görüşçüler olarak diyoruz ki Siyonist İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını kabul etmiyoruz. Batı ve Doğu Kudüs diye bir şey yoktur. Tek Kudüs, Filistin'in başkenti olan Müslüman Kudüs'tür. Allah Kur’an’da ‘Mescid-i Aksa ve çevresini mübarek kıldık’ buyuruyor. Kudüs’ün tamamı bizim için mübarektir. Yine Rabbimizin fermanı mucibince Kudüs'ün tamamı İslâm’ındır ve tamamı Filistin'in başkentidir, bizim için geçerli olan budur.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim