Huzur toplantısında konuşan İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, herkesin ikamet ettiği bölgenin gözü olduğunu ve olayların emniyete haber verildiği sürece çözüm yollarının aranabileceğini kaydetti. Herhangi bir konuda aranıldığı zaman emniyet olarak kesinlikle kontrol ettiklerini anlatan Kolcu, yapılan ihbarların kesinlikle gizli kaldığını ve isim belirtilmediğini vurguladı.

Parklarda ve insanların fazla bulunduğu alanlarda kontrolleri artırdıklarını dile getiren Kolcu, parka giden büyüklerin çocukların da gözleri önünde sigara içtiğini onlara özenip içmeye kalkan çocukların da şikayet edildiğini dile getirerek, büyüklerin çocukların bulunduğu alanlarda kötü alışkanlıklarda bulunmamaya dikkat etmesini istedi.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil de konuşmasında amaçlarının vatandaşın devlete küsmemesi olduğunu ifade etti. Halkın huzurunun kendilerinin huzuru olduğunu dile getiren Yeşil, başvuranların büyük bölümünün işsiz olduğunu ve genellikle devlet işi istendiğini, devlet kurumlarında işe girebilmenin kriterleri bulunduğunu ve buna müdahale etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde devlet işinin dört dörtlük olmadığını belirten Vali Yardımcısı Yeşil, “Mükemmelliğe ulaşmak herkesin görevi ancak ihtiyaçlar sonsuz, kaynaklar sınırlı. Mükemmel olmamakla birlikte elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim