Başöğretmen Atatürk İlkokulu Rehber Öğretmenleri Yaşar Kıyıklık ve Yaprak Biçer tarafından hazırlanan ‘Travma ve Kriz Yönetimi Konusunda Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması’ konulu proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edildi.

Proje sözleşmesi OKA Uzmanları Musa Erdal ve Emre Ünal ile Başöğretmen Atatürk İlkokulu Müdürü Ceylan Şahin, Okul Rehber Öğretmenleri Yaprak Biçer ve Yaşar Kıyıklık’ın katıldığı törenle imzalandı.

Öğrenci eğitimi kadar öğretmenlerinin eğitimlerini de önemseyen ve öğretmenlerinin kendilerini geliştirmeleri için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışan Başöğretmen Atatürk İlkokulu, bu kapsamda öğretmen yeterliliklerinde önemli bir kısmı oluşturan ‘Travma ve Kriz Yönetimi’ konusunda öğretmenlerini desteklemek ve yeni beceriler kazanmalarına fırsat sağlamak amacıyla bir proje hazırlanmasına karar verdi.

Bu kapsamda Okul Rehber Öğretmenleri Yaşar Kıyıklık ve Yaprak Biçer tarafından “Travma ve Kriz Yönetimi Konusunda Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması” konulu bir proje yazılarak OKA’nın 4. Dönem Çağrı döneminde sunuldu.

OKA tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Başöğretmen Atatürk İlkokulu’nun “Travma ve Kriz Yönetimi Konusunda Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması” konulu projesi desteklemeye uygun bulundu.

Proje kapsamında öğretmenlerin katılacakları Travma ve Kriz yönetimi konularının ele alınacağı dört günlük bir eğitim programı düzenlenecek.

Çorum’da dinamik ve oldukça kaliteli bir eğitim kadrosuna sahip olan Başöğretmen Atatürk İlkokulu, daha öncede “Göçmen Bireylerin Eğitimleri İçin Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması” konulu proje yazmış ve proje yine kabul edilerek başarılı bir şekilde uygulamıştı.

Başöğretmen Atatürk İlkokulu Müdürü Ceylan Şahin, projenin öğretmenlerine ve okuluna hayırlı olmasını dileyerek, okul olarak hazırlayacakları bu tip yeni projelerle Çorum’da ses getirmeye devam edeceklerini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim