Projenin sözleşme imza töreni önceki gün Başöğretmen Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Ceylan Şahin ile OKA Çorum İl Koordinatörü Özgür Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Şahin, “Göçmen bireylerin eğitimleri konusunda okul olarak önemli çalışmalara imza attık. 2015/2016 öğretim yılında okulumuzda uygulamaya koyduğumuz “Misafirimizi Seviyoruz, Eğlenerek Öğreniyoruz” projesi ve “Yardım Ediyorum, Mutlu Oluyorum” isimli projelerimizle göçmen bireylerin eğitim ve diğer ihtiyaçlarına karşı hassasiyet göstermeye ve göçmen vatandaşlarımızın öğretmen, öğrenci, veli ve diğer çalışanlar tarafından kabul düzeylerinin yükseltilmesine çalıştık.

Göçmen bireylerin eğitimlerine yönelik verdiğimiz bu hassasiyetin sonucu olarak öğretmenlerimizi bu konuda desteklemek ve eğitim hizmetinin kalitesini daha yukarılara çekmek amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına Göçmen Bireylerin Eğitimleri için Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması konulu bir teknik destek projesi yazarak sunduk. Projemiz OKA tarafından kabul edilerek desteklenmeye uygun bulundu. Proje çerçevesinde öğretmenlerimize ilerleyen tarihlerde hazırlanan eğitim programı çerçevesinde dört günlük bir eğitim verilecektir.

Okulumuzda öğrencilerimiz için kaliteli bir eğitim hizmeti verirken öğretmenlerimizin de kendilerini geliştirmeleri konusunda her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Okulumuzda kalite yükseltme çalışmalarının doğal bir uzantısı olarak yaptığımız bu çalışmalara bütün hızıyla devam edeceğiz. Projemizin yazımında ve hazırlanmasında büyük emekleri olan Okulumuz Rehber Öğretmenleri Yaşar Kıyıklık ile Yaprak Biçer ve sınıf öğretmenimiz Eyüp Biçer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim