19. Dönem Çorum Milletvekili, MHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Muharrem Şemsek, gazetemizi ziyaret ederek Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’la görüştü.
Türkiye’de demokrasinin tehlikede olduğunu,7 Haziran seçiminin son seçim olabileceğini vurgulayan Muharrem Şemsek, AKP ile HDP’nin anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olmaları halinde özerk yönetime geçilmesi ve Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması konusunda anlaşıldığını, HDP’nin barajı aşamaması halinde de, AKP’nin o gücü bulursa, başkanlık sistemine geçileceğini, bu yüzden AKP’nin mutlaka iktidardan uzaklaştırılması gerektiğini savunarak özetle şu gönüşleri dile getirdi:
“Tayyip Erdoğan’ın kafasındaki sistem, başkan olarak ülkeyi kararnamelerle yönetmek. Bu elbette ki, demokrasiyle,halk iradesiyle, özgürlüklerle bağdaşmıyor. Böyle bir baskı rejiminde, seçme ve seçilme hakkı da ortadan kalkabilir.
Türkiye’de 13 yıldır, üretemeyen, tüketim ekonomisi hakim. Halbuki bizim ihtiyacımız, üreten, istihdam sağlayan, adil paylaşıma imkan veren bir ekonomi.
İşsizlik, cari açık, yoksulluk tavan yaptı. Yolsuzlukların boyutu ise, Arınç-Gökçek tartışmasıyla adeta itiraf edildi. 17-25 Aralık, zaten vatandaşın gözü önünde yaşanmıştı.
Dolayısıyla AKP’nin bu millete verecek hiçbir şeyi kalmadı.
Eğer AKP iktidarı devam ederse, ülkede iç savaş çıkmasından ciddi kaygı duymaktayız. Yakın tehdit ve tehlike gözler önündedir.
Çözüm süreci, melanet ve ihanet projesidir.
Vatandaşımızın artık gerçekleri görmesi gerekir. Türklüğümüze, dini ve milli değerlerimize saldırıları idrak ederek ona göre oyunu kullanma zamanı gelmiştir. “
Sosyal yardımların AKP’den sonra da artarak devam edeceğini, AKP’nin yoksulluğu yöneterek iktidarda kalmaya çalıştığını anlatan Şemsek, Çorum’da 13 yıldır hiçbir ciddi yatırım yapılmadığını, inşaatı yarım kalmış havaalanı projesinden vazgeçildiğini belirterek, “MHP olarak 7 Haziran’da hedefimiz, Çorum’da 1. parti olmaktır” dedi.
Editör: TE Bilisim