ADD Çorum Şubesi’nde yeni anayasa oylaması ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

Anayasa değişikliğinin zorla dayatıldığını söyleyen Şube Başkanı Demirer, “Bugün yaşadığımız tehlike, Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik, dinsel ve siyasal yapıda parçalanmak istenmesidir. ABD emperyalizmi ve siyasi iktidar, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) politikalarına uygun olarak Türkiye’ye bir anayasa ve başkanlık sistemini ısrarla dayatmaktadırlar” dedi.

Anayasa’ya aykırı olarak yapılmak istenen Anayasa değişikliğinin tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı “diktatöryal”, “ceberrut” ve “keyfi” bir yönetim yaratmasının yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümlerin de taşıdığını kaydeden Demirer, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yana olan tüm milletvekillerine sesleniyoruz; parça tesirli bir bombaya benzeyen “Cumhurbaşkanlığı sistemi” adı altında pazarlanan rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti’ni parçalayacaktır! Gelin 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi’nde olduğu gibi birlik olalım ve emperyalizmin oyununu bozalım.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağına karşı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinden aldığı güçle tüm demokratik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti’ne anlatmakta kararlıdır! Son olarak, başta siyasi partilerimiz olmak üzere, tüm demokratik kitle örgütlerine çağrımız şudur; artık mesele bir siyasal parti meselesi değil memleket meselesidir! Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak başkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen Sevr’i yırtıp atalım.” (Taner ŞİMŞEK) ek. Peşin ödeme seçeneğini tercih eden ancak yapılandırılan tutarın tamamını indirim uygulanmaksızın ödeyenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar talep etmeleri durumunda yeni şartlardan yararlanacaklar ve fazla ödenen tutarlar iade edilecek.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim