ÇESOB’ta düzenlenen ve Erdoğan Çerikçi’nin başkanlığa seçildiği genel kurulda ilk olarak kürsüye gelen ÇESOB Başkanı Kılıç, kooperatifin kurulmasında Çorum Yorgancılar, Çeyizciler ve Perdeciler Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi’nin büyük bir medeni cesaret gösterdiğini belirtti.
Bu kooperatifi ile artık esnafın bir değeri bulunacağını ve 106 üyenin kooperatifte söz sahibi olacağını kaydeden Kılıç, “Bu medeni cesareti göstererek bu kooperatifin kurulmasında emeği geçen Sayın Erdoğan Çerikçi’ye kutluyorum. Bizler esnafız, esnaf olduğumuz ellerimizden de anlaşılır zaten. Hepimiz çalışkan insanlarız. Esnaf ve sanatkarlarımız dar günlerinde bile hiçbir zaman devletine ve hükümetine karşı gelmemiştir. Ben buradan Erdoğan başkanı tekrar kutluyorum. Bizi gece gündüz hiç uyutmadı. Bir bebek doğdu ve bu bebeği bizler büyüteceğiz. Burada aday olan kardeşlerimizi, buraya imza atan kardeşlerimizi medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Benim varım yoğum sizlersiniz. Kooperatifimiz memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Bizler sadece birlik olduğumuzda başarılı oluruz. İnsanımız artık uyanmıştır. Biz burayı birlikte yeşertelim. Buraya gelene kadar çok mücadele edildi. Ben bundan sonra da elimden geldiği desteği vermeye devam edeceğim. Burada kırgınlıklara meydan verilmemeli. Biz ancak birlik olur isek bir güç olabiliriz.” dedi.
Kongreye katılanların kandilini kutlayan ve ülkemizin savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet ve ailelerine de başsağlığı dileyen Kılıç’ın ardından kürsüye gelen Federasyon Başkanı Sinan Turhan da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kooperatifi desteğinin süreceğini dile getirdi. Kendisine sunulan plaketi asıl hakkedenin federasyondaki çalışanlar başta olmak üzere kooperatifin kuruluşunda gecesini gündüzüne katan Oda Başkanı Erdoğan Çerikçi’nin olduğunu dile getiren Sinan Turhan, bundan sonraki süreçte tüm üyelerin birlik beraberliklerini koruyarak kuruluşu daha iyi yerlere getireceğine inandığını sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim