Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkenin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde katılımcı şekilde belirlenmesi amacıyla Ocak ayında başlatılan “Şehircilik Şurası” önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla sona erdi.

“Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım”, “Kentsel Dönüşüm”, “Şehirleşme, Göç ve Uyum”, “Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü” başlıklı dört ayrı başlıkta yaklaşık 10 aydır yürütülen şuranın son toplantısının ardından genel kurul yapılarak şura kararlarına nihai şekli verileceği kaydedildi.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte bakanlar, milletvekilleri, müsteşarlar, Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ve ilgili bürokratlar da hazır bulundu. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkedeki kaçak yapılaşma ve betonlaşmaya dikkat çekerek bazı uyarılarda bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim