Liselere Geçiş Sınavı’nda üst sıralarda yer alan Gençlik Merkezi öğrencileri, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu ve bazı eğitmenleriyle birlikte Başkan Gül’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Dünkü ziyarette konuşan Tesisler Müdürü Yabacıoğlu, LGS’de üst sıralarda yer alan 540 öğrencileri olduğunu belirterek, bunlardan bazılarını Başkan Gül’le tanıştırmak istediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise Belediye’ye ait 6 Merkez’den yıl boyunca 10 binden fazla öğrencinin yararlandığını belirterek, “Şu anda Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezimizde 769 öğrencimiz, Bahçelievler Kültür Merkezimizde 444 öğrencimiz, Mimarsinan Kültür Merkezimizde 543 öğrencimiz, Akkent Kültür Merkezimizde 225 öğrencimiz, İkbal Kültür Merkezimizde 343 öğrencimiz ve Buhara Kültür Merkezimizde 2425 öğrencimiz eğitim-öğretim kurslarına katılıyor. Şu an Gençlik Merkezlerimizde 4 bin 749 öğrencimiz eğitim-öğretim yönelik kurslarımıza, ilgi ve yeteneklerine uygun sanat kurslarımıza katılıyor.” diye konuştu.

Öğrencilerin birden fazla kursa katılabildiğini hatırlatan Gül, “Mükerrer rakamlarla birlikte 9 bin 675 öğrencimiz Belediyemizin mahallelerimize inşa ettiği merkezlerde eğitim faaliyetlerimize katıldı. Öğrencilerimize yönelik 43 branşta kurs açtık. Bu 43 branşın içerisinde eğitime destek kursları var, sanat ve yetenek kursları var, sportif kurslar var. Bunların dışında 4-6 yaş grubu evlatlarımız gençlik merkezlerimiz bünyesinde açılan Kur’an Kursu’nda hem Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de temel dinî bilgileri alıyorlar. Gençlik Merkezlerimiz her yıl bir önceki yıla göre çok daha fazla rağbet görüyor. Kurslarımıza katılan öğrencilerimizin sayısı her yıl artıyor. Sorumluluğumuz da artıyor. Amacımız; gençlerimizin ailesine, kendisine vatanına, milletine faydalı insanlar olarak yetişmelerine yardımcı olmak, onlara rehberlik etmek.” şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören ortaokul öğrencilerinin önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Zeki Gül, 1 milyon 9 bin 260 öğrencinin girdiği LGS’de Gençlik Merkezleri’nde kursiyer olarak bulunan 540 öğrencinin üst sıralarda yer aldıklarını tekrarlayarak, “Yüzde 5’lik dilimde 29, yüzde 10’luk dilimde 16, yüzde 20’lik dilimde 35 ve yüzde 20-100’lük dilimde ise 460 öğrencimiz var. Tabi bu başarı sadece Belediyemizin değil. Millî Eğitim Müdürlüğümüz, okullarımız, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle ortak elde edilmiş bir başarıdır. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı bir gelecek temenni ediyorum. Vatanımıza, milletimize, insanlığa hayırlı işler yapan insanlar olarak yetişmelerini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Başkan Zeki Gül, ziyaretin sonunda onlarla hâtıra fotoğrafı da çektirdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim