Çorum Belediyesi tarafından Valilik önünde yapımı plânlanan kent meydanı için en somut adım dün atıldı. Çorum Belediyesi, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait bina ile bu binanın arkasındaki otopark olarak kullanılan bölümleri 20 yıllığına devraldı.
Devir protokolü dün düzenlenen bir törenle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan tarafından imzalandı.
Turgut Özal Konferans Salonu’ndaki imza törenine AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Nurettin Karaca, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, bazı İl Genel Meclisi üyeleri ve partililer katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, meydanların bir şehrin sosyolojik, demografik ve ekonomik yapısının yanı sıra o kentin yaşam kültürünü de yansıttığını belirterek, “2023 vizyonu doğrultusunda Çorum’a modern bir meydan kazandırmak için göreve geldiğimiz günden itibaren yaklaşık 6 yıldır çaba sarf ettik. Bugün, bu çabalarımızın olumlu sonuçlarını alıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Başkan Külcü, söz konusu proje kapsamında daha önce Valilik bahçesini park hâline dönüştürdüklerini ve İdare Mahkemesi binasını devralıp yıktıklarını anımsatarak, “Tekel Binası’nı da Özelleştirme İdaresi’nden bedelsiz devralmıştık. Valilik binası önünde bulunan park ve yolun da eklenmesiyle şimdilik adını Vilayet Meydanı olarak ifade edebileceğimiz kent meydanımız için toplam 20 bin metrekarelik bir alan kazanmış oluyoruz. Mevcut otoparkın bulunduğu alanın altına yaklaşık 400-500 araçlık 2 katlı bir otopark plânlıyoruz. Bunu dışında kafeterya bölümleri ve onların önünde sert zeminle kaplanmış ana kısım yer alacak. 20 yıl sonra meydanı tüm bölümleriyle yeniden Özel İdare’ye devredeceğiz.” diye konuştu.
Özel İdare Binası’nın Belediye’ye son teslim tarihinin 31 Aralık 2016 olduğunu dile getiren Külcü, kent meydanının 2017 bahar aylarında tamamlanmasını plânladıklarını ve 23 Nisan Törenleri ya da Nevruz kutlamalarını burada yapabileceklerini aktardı.
Bunun dışında iki yeni meydan projesinin daha müjdesini veren Başkan Külcü, bunlardan ilkinin Akşemsettin Camisi’nin batı kısmına yapılacağını söyledi. Külcü yeni miting alanı olarak düşünülen bu yerin, 25 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını ve yollarla birlikte 40 bin metrekarelik bir genişliğe kavuşturulacağını ifade etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, üçüncü meydanın ise mevcut Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Hayvan Pazarı’nın yerine işaretlenen Yeni Belediye Hizmet Binası önündeki toplam 30 bin metrekarelik bir alana yapılacağını dile getirerek, her iki yeni meydanı da bu hizmet dönemi içerisinde tamamlamayı plânladıklarını sözlerine ekledi.






(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim