35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’ne katılmak üzere yurtiçi ve yurtdışından ilimize gelen yerli ve yabancı halkoyunları ekibi için Hancılar Lokantası’nda kahvaltılı program düzenlendi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün davetlisi olarak programa katılan konuklara, Hitit Fuar ve Festivali’nin iptal edilme gerekçeleri anlatıldı.
Porto Riko, Fransa, Bosna Hersek, Bursa, Diyarbakır ve İzmirli ekiplerle birlikte kahvaltı yapan ve ayaküstü sohbet etme imkânı bulan Başkan Külcü, “Ülkemizde birkaç gün önce elim bir olay yaşandı. Terörist saldırıda 40’a yakın insanımız hayatını kaybetti. Böyle psikolojik bir ortamda eğlence programı tertip etmek, toplumsal olarak kabullenebileceğimiz bir durum değildi. Bu sebeple eğlence programlarımızı iptal ettik. Bunun için sizlerden özür diliyorum” dedi.
Yerli ve yabancı halkoyunları ekibini önümüzdeki yıllarda tekrar misafir etmek istediklerini belirten Külcü; “Çorum’da bulunduğunuz süre içerisinde, arkadaşlarımız sizlere ilimizin tarihi ve turistik mekânlarını gezdirecekler. Umuyorum ki; Çorum’dan çok güzel duygularla ayrılırsınız. Ve ülkenize döndüğünüzde dostlarınızla bu güzel anılarınızı paylaşırsınız” diye konuştu.
Diyarbakır, Porto Riko ve İzmir ekibi daha sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye hediyeler verdi. Konuklarına teşekkürlerini sunan Başkan Külcü ise, halkoyunları ekibi ile günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.












(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim