Başkan Zeki Gül, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e Belediye’nin eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Gül, “Belediyemiz, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın hayata geçirdiği ‘Okullar Hayat Olsun’ projesine destek veriyor. Bu proje kapsamında okullarımızda modern kütüphaneler, laboratuvarlar kuruyoruz. Kütüphanelerimizi kitapla donatıyoruz. Eğitim çağındaki gençlerimizin daha donanımlı, okuyan ve araştıran gençler olarak yetişmesini istiyoruz. Bu amaçla da eğitim alanında çok çeşitli yatırımlarımız var” dedi.

Başkan Gül, “Çorum Belediyesi olarak eğitim yatırımlarımıza bu zamana kadar 70 Milyon 417 Bin TL bütçe ayırdık. Okullarımıza trafik eğitim parkları, çevre düzenlemeleri, yeni okullar, 40 modern Z kütüphane inşa ettik ve bu kütüphanelerini içerisine 88 bin kitap aldık. Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi Külliyesi gibi çok büyük bir eğitim kampüsümüzü Çorum’un, gençlerimizin hizmetine açtık. Külliyemiz eğitim alanında yaptığımız yatırımların gözdesi ve Türkiye’ye de örnek bir eser” dedi.

Belediye Başkan Zeki Gül ziyarette Karakeçili yolu üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait binaların yola terki konusuyla birlikte Çorum Belediyesi’ne ait Kültür Merkezlerinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde (bünyesinde) açılan fitness ve step aerobik öğretmenlerinin karşılaştığı sorunların çözümüyle ilgili çözüm öneri ve taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e iletti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, “Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Çorum Belediyesi’nin eğitime çok büyük destekleri var. Çorum Belediyemiz şehirde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa çok güzel ve çok çeşitli çalışmalar yapıyor. Talepleriniz konusunda yakından ilgileneceğim. Yaptıkları çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Zeki Gül’e ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarette Belediye Başkanı Zeki Gül, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e işlemeli cam vazo hediye etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim