Bulduğu her fırsatta esnafı ziyaret eden, esnafın yanında olduğunu belirten, dertlerini ve taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Zeki Gül, Milönü esnafını ziyaret etti.

Esnafın dilek ve taleplerini dinleyen Gül, esnafa hayırlı ve bol kazançlar diledi. Dükkânları tek tek ziyaret eden ve esnafla hasbıhal eden Başkan Gül, ziyaret sonrasında çay ocağında mahalle esnafı ve mahalle sakinleriyle çay eşliğinde sohbet etti.

Belediye Başkanı Zeki Gül'ün, ziyaret ettiği leblebici dükkânında iş yeri sahibi Satılmış Akın, belediye başkanını görünce "Hoş geldiniz Başkanım, 28 yıldır bu dükkândayım ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Bir Belediye Başkanı dükkânıma gelip hayırlı işler diledi" diyerek duyduğu şaşkınlığı ve memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Gül'ün dükkânını ziyaret ettiği Milönü esnafı Satılmış Akın, “Çocukluğumdan beri kuruyemiş sektöründe çalışıyorum. 28 yıldır aynı dükkânda kendi işimi yapıyorum. Çorum'un nohudunu alıp leblebiye dönüştürme aşamalarının hepsi bu dükkânda emekle oluyor. Bu yüzden Türk Patent Enstitüsü TSE tarafından Çorum’da sadece 3 leblebiciye verilen Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ne layık görüldüm. Çorum'un kültürünü yaşatmak için emek verirken bunca yıldır dükkânımın kapısını bir belediye başkanı aşındırmadı. İlk defa bir belediye başkanı dükkânımı ziyaret ediyor, Belediye Başkanımız Zeki Gül'e ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HER ZAMAN HALKIN İÇİNDEN BİRİ OLDUM”
Belediye başkanı Zeki Gül, esnaf ziyareti esnasında dükkân sahibinin verdiği sıcak tepkiye, "Ben hiç bir zaman koltuk sevdalısı olmadım. Her zaman halktan biri oldum. Bir kardeşimizin her hangi bir sorunu varsa oturdum onu dinledim. Bundan sonraki süreçte de bu şekilde halktan biri olmaya devam edeceğim" dedi ve esnafa hayırlı bereketli işler dileyerek ziyaretlerine devam etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim