Ankara Çorumlu İş Adamları Birliği Binası'nın açılış törenine katılan başkan Melih Gökçek “Ankara’da Çorumlular, Çorum’dan daha fazla. Ha Çorum ha Ankara, iç içe girmişiz. Hiçbir fark yok. Ankara’da en fazla hemşehri grubu da biliyorsunuz Çorumlular” dedi.
Ankara ekonomisinde Çorumlu iş adamlarının önemli bir yeri bulunduğunu anlatan Gökçek, “Ankara’nın dört bir tarafından buraya geldiniz ve güzel bir iş birliğini başlattınız. Bütün dernekleri de bir araya getirerek Çorumlu İş adamları Birliği’ni kurdunuz. Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak diyorum ki; Birlikten kuvvet doğar. Ekonominizi bir araya getirin, paranızı toplayın değerlendirmeye çalışın. Çorumlular Sanayi Sitesi’ni kurun. Sanayi sitesini kurduktan sonra da Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak altyapınızı ben yapayım. Herhangi bir para talebim yok. Gayret sizden, yardımda Allahın izniyle bizden” diye konuştu.
Açılış törenine; Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum kökenli Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çorumlular Federasyonu Başkanı Hayri Çağrı'nın yanı sıra çok sayıda iş adamı katıldı.
Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınpark’ta Çorumlular için yapılan konağın güzel gelişmelere neden olduğunu da söyledi. Daha sonra törene katılanlar kürsüden, Ankara Çorumlu İş Adamları Birliği'nin açılış kurdelesini kestiler.

Editör: TE Bilisim