İddialara göre olay, 2 ay önce Yavruturna Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda meydana geldi. S.H.’nin ikamet ettiği daireye gelen S.Y., “Binanın elektrik panelinde boş dairelerden birisinde elektrik kaçağı var” diyerek, genç kadına cinsel saldırı girişiminde bulundu. S.H., kendisine saldırdığını öne sürdüğü S.Y.’den şikayetçi oldu. Bölgedeki güvenlik kameralarından kimliği tespit edilerek yakalanan S.Y., tutuklanıp ceza evine gönderildi.

S.Y.,hakkında “Basit cinsel saldırı” suçlamasıyla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dün ilk kez hakim karşısına çıkan ve Sulh Ceza Hakimliğinde görülen duruşmaya tutuklu sanık S.Y. ve saldırıya uğrayan S.H. ile avukatları katıldı.

S.Y., suçlamaları kabul etmezken, “Ben o gün o bölgeye daireler ucuz olduğu söylendiği için gittim. Binaya girmek için alt kattaki dairelerden birisinin ziline bastım. Tabi kimin ziline bastığımdan emin değilim, bir süre sonra kapı açıldı ve binadan içeriye girdim. Bazı dairelerin üzerlerinde anahtarları vardı. Satılık dairelerden bazılarını gezdim. Sonra bir şey kaybolur korkusu ile dairelerden çıktım. Bazı apartman sakinleriyle de karşılaştım. Onlara satılık daire baktığımı söyledim. Fiyatları bile sordum. Onlarla konuştuktan sonra da üst kata çıktım, bir apartman sakiniyle konuşmak için kapı ziline bastım. İsminin S.H., olduğunu öğrendiğim bir kadın kapıyı açtı. Ona daire satın alacağımı söyledim. Biraz daireler hakkında sohbet ettik. Kendisi elektrik işinden anlayıp anlamadığımı, lambalardan birisinin yanmadığını sordu. Bende bakayım diyerek içeriye girdim. Lamba yüksekte olduğu için bir tabure istedim. Üzerine basıp ben lambayı kontrol ederken bayanda yatağı düzeltiyordu. Dengemi kaybedip düşerken ona çarptım. O da bağırmaya başladı. Bende daireden çıktım. Apartman sakinleri dışarı çıkmaya başlamıştı. Linç korkusuyla bende apartmandan çıkıp gittim” dedi.

S.H. ise, S.Y.’nin “binanın elektrik panelinde boş dairelerden birisinde elektrik kaçağı var ona bakmaya geldim. Hatta sizin dairede de elektrik kaçağı gözüküyor” diyerek geldiğini ve inandığı için içeriye aldığını söyledi.

S.Y., “S.H., tüm odalardaki elektrik prizlerini kontrol ettiği sırada odanın birisinde ben bir şeyler almak için eğildiğimde arkamdan sarıldı. ‘Gel buraya’ diyerek kolumdan tutup beni çekmeye başladı. Ben ‘ne yapıyorsun sen’ diye tepki gösterdiğimde korktu. Daireden çıkıp imdat diye bağırıp komşularımdan yardım istedim. Oda evimden çıktı. Bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Hakim sanığa, “Basit cinsel istismar” girişiminden dolayı 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim