Toplumun haber alma özgürlüğüne katkı sağlayan gazetecilik mesleğini çok önemsediğini vurgulayan İsmail Kalender, basın ve düşünce özgürlüğünün önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılmasının ülke demokrasisinin gelişmesinde de önemli bir rol oynayacağını söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Kalender, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Bizlerin haber alma özgürlüğüne katkı sağlayan, ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için olaylardan haberdar olmamızı sağlayan, konular hakkında fikir sahibi olabilmemize katkı sağlayan gazetecilik mesleği ve gazetecilerimiz bizler için çok önemlidir.

Ülkemiz için son derece önemli bir dönemden geçerken topluma gerçek bilgi vermeyen, suni gündemlerle halkı oyalamaya çalışan gazetecileri ve haber kurumlarını da buradan uyarıyorum. Tarih bu günleri ve kimin ne yaptığını kaydediyor. Yarın çocuklarınıza nasıl bir miras bıraktığınızı düşünün.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; ‘Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir’ diyerek basının toplumun aydınlatılmasındaki rolü en güzel şekilde açıklamıştır. Basının ‘milletin sesi’ olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür.

Basın ve düşünce özgürlüğünün önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılması, çalışanlarının haklarının yüksek standartlara kavuşturulması ilkeli, tarafsız ve araştırmacı basını daha güçlendirecek ve ülkemizin demokratik gelişmesine de katkı sağlayacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak önceliğimiz basın mensuplarının özgürce haber yapma ve yurttaşlarımızın farklı kaynaklardan özgürce haber alma hakkını korumaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bağımsız, özgür ve çoğulcu bir medyanın oluşturulması için tüm yasal ve mali tedbirleri alacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim