Bazı kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Kılıç, halkın haber alamadığı bir ülkede demokratik bir sistemin varlığından söz edilemeyeceğini ifade etti.

Basın çalışanlarının da kendisi gibi mesai mefhumuna tabi olmaksızın en zor şartlar altında görev aldığını ancak bu görevler sonunda maddi bir gelir de elde edemediğini belirten Vali Kılıç, “Basın mensupları gün gelir savaş meydanında savaş muhabirliği yapar, gün gelir sokak çatışmasının olduğu alanda görev yapar, gün gelir çığ düşmesini haber yapar. Basın çalışanları günün her saatinde kesintisiz bir çalışmayla karşı karşıya kalmalarına rağmen, görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmektedirler. Basın mensuplarının gecelerini gündüze katarak gayretle ve verimlilikle çalışmaları ülkemizdeki demokrasinin kalitesini artıran Türkiye Cumhuriyeti’nin en demokratik ülkeleri arasında tutan fenomenlerden ve girdilerden birisi diye düşünüyorum.

Öncelikle Çorumdaki basın çalışanı arkadaşlarımın ve tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim