Basın çalışanlarının görevlerinin kutsal ve zor olduğunu anlatan Aras, gazetecilerin çalışma şartlarının ve sosyal haklarının iyileştirilmesinin basının çalışmalarına güç katacağını, toplumsal gelişmelere de katkı sağlayacağını dile getirdi.

Basının tarafsız olması, hür ve müstakil çalışabilmesi, toplumu objektif şekilde bilgilendirmesi sonucunda bireylerin toplumla ve dünyayla bütünleştiğini, meseleleri kavrayıp toplumsal yaşama da etkin bir biçimde katıldığını belirten Mehmet Akif Aras, demokrasi kavramının yaşamın hemen her alanında yükselmesi ve toplumlar için işlevinin artması noktasında da basına önemli görevler düştüğünü ifade etti. Basının bağımsız ve tarafsız olmadığı yerlerde demokrasiden ve hürriyetten bahsedilemeyeceğini vurgulayan MHP İl Başkanı Aras, “Tüm gazetecilerimiz her durum ve şartta toplumun menfaatlerini göz önünde bulundurarak ilkeli ve doğru bir habercilik anlayışını benimsemelidir. Milli ve manevi değerlerimizle örtüşen bir anlayışa sahip olmalı, tarih, coğrafya, edebiyat, sanat ve kültür konusunda toplumumuzun bilgilenmesi ve şuur sahibi olması konusunda hassasiyet göstermelidir. Basın çalışanlarımızın üzerine düşen diğer bir görev de güzel Türkçemizin doğru ve etkin olarak kullanılması ve dilimizin dünya üzerinde kullanılmasına katkı sağlamaktır.

Basın, her vakit ve her tür şartlarda kötü düşünce, gaye ve emellere destek verenlere engel olmalı, toplumunun-milletinin-devletinin ve insanlığın değerlerinin bir koruyucusu olmalıdır.

Kişisel haklar, özel yaşama saygı gibi konuların sorumlu yayıncılık anlayışının bir gerçeği ve gereği olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Basın, insanımızın sesi olma ve kamuoyunun haber almasını sağlama görevini ilkeli, dürüst, tarafsız bir sorumluluk anlayışıyla başarıyla yerine getirmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinci içerinde, her ne şartta olursa olsun görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarına yardım ve desteklerimizin artarak süreceğini ve hizmet kapılarımızın her daim kendilerine açık bulunduğunu da bu vesile ile bir kez daha belirtiyorum. Basın çalışanlarının çalışma şartlarının daha iyi şekilde düzenlenmesini diliyor, basının toplumsal gelişmemize sağlayacağı faydaların bu şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, basınımızın çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim