10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak takvimlerde yer etse de, Türkiye için bir utanç günüdür.

Bugün Türkiye, dünya basın özgürlüğü sıralamasında en alt sıralarda olmanın utancını taşımaktadır.

AKP iktidarının medyanın yüzde 95’ini kontrol altına alması, muhalif medyanın ekonomik baskıyla susturulmaya çalışılması, Türkiye’de basın özgürlüğünün ve gazetecilerin nasıl ağır bir saldırı altında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.

Halkın haber alma özgürlüğüne yönelik sorumluluğunu yerine getiren gazeteciler; bizzat iktidar tarafından hedef gösterilmekte, işten çıkarılma tehdidi, fiziksel saldırılar, haklarında açılan davalar, soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalar ile susturulmaya çalışılmaktadır.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’na göre tüm işkolları içinde yüzde 30 ile işsizliğin en yüksek olduğu medya sektöründe sadece son sekiz ay içinde 700 gazeteci işsiz kaldı.

Yaşadığımız bu günler; gelecekte Türkiye’de basının, gazeteciliğin en karanlık dönemi olarak anılacaktır. Bilinsin ki; her türlü baskıya rağmen “gerçekleri” bize ve halkımıza ulaştırma gayreti içinde olan aydın, ilerici, demokrat, yurtsever gazeteci ve yazarlarımızın sonuna kadar arkasındayız.

Eğitim-İş olarak gazetecilerin, görevlerini baskı altında kalmadan yerine getirebilmeleri için, mesleki saygınlıklarının yeniden kazandırılması gerektiğini vurguluyoruz.

Tüm basın emekçilerinin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim