10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “1995 Yılı Gazete Manşetleri” sergisi Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Basın İlan Kurumu (BİK) Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar ve Basın İlan Kurumu (BİK) Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk’un selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, basının önemini 15 Temmuz kalkışması sırasında aldığı görevle bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Tesadüfen ortaya çıkmış bir başarı bulunmadığını dile getiren Başkan Külcü, işini doğru yapan hakkını vermek isteyen herkesin yorulduğunu anlattı. Herkesin Mehmet Abi şeklinde hitap ettiği Mehmet Yolyapar’ın Çorum Haber Gazetesi ile özdeşleştiğini kaydeden Başkan Külcü, “Ortada gazetecilikte 50 yıla yakın zaman geçirmiş bir hayat var. Sorsanız bu 50 yılın hiçbirisinin kolay geçmediğini görürsünüz çabaladığımız zaman bir şeyin anlamlı olduğunu her geçen gün daha iyi kavrıyoruz” dedi.

1831’li yıllarda ülkede başlayan bir gazetecilik hayatı bulunduğunu ve o günden bu güne sayısız gazetenin gelip geçtiğini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gazeteyi gazete yapan şeyin habercilik boyutu olduğunu vurguladı.

Gazetecilik mesleğini seçmek isteyen gençlere de seslenen Başkan Külcü, başkalarının yaptığından farklı bir gazetecilik anlayışı sergilenmesini istedi. Haberin sorgulanması ve arka planının araştırılması gerektiğini belirten Başkan Külcü, basının demokrasinin 4. gücü diye anılmasının nedenlerinden birisini 15 Temmuz tarihinde gördüklerini kaydetti. Basının adeta toplumun çimentosu görevini görerek milleti birleştirdiğini ifade eden Başkan Külcü, “Basın, kargaşa ayrılık istediğinde de bunu yapabiliyor. 15 Temmuz akşamı nasıl millet olunur bunun örneğini gösterirken öbür yandan da bütün gazeteler ve televizyonlar millete sahip çıkmanın örneğini vermiştir. Milletin bütünlüğüne kastedenler de bu nedenle basının sesini kesmek istedi. Millet de bunların elinden geri aldı. Artık herkesin elinde bir gazetesi bir televizyonu var. Evinde, işyerinde, okulda paylaşılan bir şey binlerce insana ulaştığına şahit olabiliyorsunuz. Doğru amaçlarla kullanıldığında bu iyidir ve istifade edilmelidir. Çorum’da görev yapan arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyorum” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim