Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren ve haklarını koruyan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını kaydeden Köse, “Aradan geçen 58 yıl sonra bugün, medya, basın-yayın alanına baktığımızda basın emekçilerinin ekonomik, sosyal haklarını kaybettiklerini çalışma koşullarının giderek ağırlaştığını görüyoruz” dedi.

Ülkemizde özellikle son 16 yılda basın sektöründe olumsuz bir süreç yaşandığını belirten CHP Milletvekili Köse, açıklamasına şu şekilde devam etti:

Demokrasinin temel taşı, olmazsa olmazı, ‘gazetecilerin özgürce haber yapması’ iken bugün gelinen tabloda bu durum tamamen ortadan kaldırılmıştır.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün, tehdit ve baskılarla ortadan kaldırılması, güvencesiz çalışma koşulları, gazetecilerin gasp edilen hakları, can güvenliğinin sağlanamaması gibi tüm olumsuzluklar bugün kamuoyunun da doğru tarafsız haber alma hakkını yok etmiştir.

Özgür, tarafsız, objektif, kişi hak ve hürriyetine saygı gösteren ve bu ilke ve değerler doğrultusunda görevini icra eden gazeteciler, bu toplumun hem vicdanı hem de kalkınması için en etkili unsurdur. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Basın bir milletin müşterek sesidir. Milleti aydınlatma ve uyarmada, mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.’

Ülkemizin her köşesinde, görevini layıkıyla yerine getiren, toplumun sesi olan, tüm olumsuz koşullara rağmen görevlerini yerine getiren, başta Çorum’da ki değerli basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor ve başarılar diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim