Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temelinin ifade hürriyeti ve basın özgürlüğü olduğunu belirten Uslu, “Doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı söz konusudur. Özgürlüklerin korunması açısından basınımıza düşen yükümlülükler önemlidir.
Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında basınımızın üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getireceğine inanıyorum.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tüm basın tek yürek olarak Türkiye'ye sahip çıktı. Görevini layıkıyla ve onuruyla yapan basın kuruluşlarının halkın doğru bilgilendirilmesi açısından ne kadar önemli ve gerekli olduğu bu alçakça saldırıya karşı basınımızın gösterdiği ortak tavır sayesinde bir kez daha kanıtlanmıştır. Zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı
takdir ediyor, bu duygu ve düşünceler tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, görevi başında vefat eden basın çalışanlarını saygıyla anıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim